2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
KultúraKanadában vetítik a Made in Hungariát

Kanadában vetítik a Made in Hungariát


Made In HungáriaFrancia és angol felirattal vetítik péntektől a nagysikerű magyar musical-vígjátékot, a film másfél év alatt 35 fesztiválon szerepelt és számos díjat zsebelt már be.


Péntektől a kanadai mozik is játsszák a Made in Hungariát, Fonyó Gergely musical-vígjátékát: a filmet francia és angol felirattal Montréalban, Sherbrookban és Québecben is bemutatják.


A Made in Hungaria a K-Films Amérique jóvoltából kerül a kanadai közönség elé; a cég az idei cannes-i filmvásáron szerezte meg a mozi ottani terjesztésének jogait. A magyar alkotások közül 2009-ben itthon a legtöbb nézőt produkáló film kanadai premierjét egy fergeteges rock'n'roll parti követi majd - tájékoztatta a HungariCom szerdán az MTI-t.
A közlemény szerint Louis Dussault, a K-Films Amérique vezetője a montréali filmfesztiválon látta a filmet, és ott személyesen is találkozott Fonyó Gergely rendezővel. Dussault bízik a film kanadai sikerében és tervezi, hogy cége az Egyesült Államokban is bemutatkozási lehetőséget biztosít a Made in Hungariának.

Fonyó Gergely alkotása Fenyő Miklós, a Hungária együttes alapítója ifjúkori éveiről szól. A filmben a '60-as évek elején egy kamasz négy év után visszatér az Egyesült Államokból a kommunista Magyarországra, és minden vágya, hogy elterjessze a rock and roll "vírusát" Budapesten.
A főbb szerepekben Szabó Kimmel Tamás, Kiss Tünde, Fenyő Iván, Scherer Péter, Hegedűs D. Géza, Dunai Tamás és Vándor Éva látható.


"A rock and roll örökzöld. Azt tapasztalom, hogy akármennyire is jönnek új zenei stílusok, népszerűsége nem változik. A film is arról szól, ami körül a rock and roll forog: lázadásról, a szabadságról, szerelemről, barátságról" - mondta Fonyó Gergely korábban az MTI-nek.


A film tavaly februári magyarországi bemutatója óta eltelt másfél évben 35 fesztiválon szerepelt és számos díjat nyert. A HungariCom kommünikéje kitér arra, hogy a Made in Hungariát Kanadán kívül eddig Lengyelország, Brunei, Vietnam, Malajzia, Szingapúr, Ausztrália, Franciaország, Olaszország, a Dél-Afrikai Köztársaság és a Közel-Kelet területére is értékesítették.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-09-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite