2019. június 16., - Jusztin
Keresés a tartalomban
NagyvilágKáosz és evakuálás Oslóban: pokolgép robbant a városban

Káosz és evakuálás Oslóban: pokolgép robbant a városban


Az áldozatok pontos száma még nem ismert, de egyes források szerint eddig két halottja van a merényletnek.


Osló


A norvég rendőrség bejelentette, hogy pokolgép robbant a főváros, Oslo kormányzati negyedében. A rendőrség szerint a merényletben 15 ember sérült meg - tudta meg az AP hírügynökség. A hatóságok korábbi közleményében az állt, hogy "halottak és sebesültek" vannak. Az NRK közrádió két halálos áldozatról vél tudni. A detonáció megrongált több kormányzati épületet. A miniszterelnöki hivatalnak helyet adó 17 szintes épület ablakainak nagyobb része betört. Több ember megsebesült.


A helyszínen készült videót itt megtekintheti!


Jens Stoltenberg kormányfő nem tartózkodott az irodájában, és sértetlen - közölték. Károk keletkeztek több minisztérium épületében is. Az utcán füst kavarog. Az irodákat kiürítették, a kormányzati negyedet lezárták. A brit hírügynökség tudósítója nyolc sérültet számolt össze. A robbanás oka még ismeretlen, de a helyszínen látható egy összeroncsolódott gépkocsi is. A hatóságok nem bocsátkoznak találgatásokba, a szemtanúk viszont pokolgépre gyanakszanak a keletkezett károk formája alapján.


Egy buszmegállóban álló szemtanú az AP-nek elmondta, a robbanást követően három, négy sérültet látott kijönni az épületből, ahonnan sűrű füst gomolygott. "Láttam, hogy a kormányépület ablakai betörtek, és néhány ember véresen feküdt az utcán" - ezt már a NRK nevű norvég rádió újságírója közölte az AP-vel. "Mindenhol üvegdarabok hevernek, káosz van" - tette hozzá.


Egy Norvégiában élő magyar szemtanú arról számolt be az MTI-nek telefonon, hogy ő két rövid villamosmegállónyira járt, amikor egy nagyon erős dörrenést hallott. Az esős időjárás miatt először sokan mennydörgésre gyanakodtak, de a rendőrök, mentők és tűzoltók megjelentése ezt cáfolta. A tűzjelző szirénák még két órával később is hangosan szóltak a városrészben. Noha a rendőrség lezárta a teljes negyedet, mintegy száz méterre meg lehetett közelíteni a helyszínt, és a beszámoló szerint egy kirakat még ott is betört a légnyomástól. A szemtanú szerint a járókelők nyugodtan viselkedtek, csődület nem alakult ki. A hírügynökségi jelentések szerint a robbanás közvetlen közelében viszont pánik és káosz alakult ki. A negyed viszonylag néptelen volt, mert a nyári munkarendben pénteken háromkor már befejeződött a munkaidő, és az irodák fokozatosan kiürültek - mondta el a szemtanú.


A közszolgálati rádió újságírója szerint a legnagyobb norvég bulvárlap, a Verdens Gang szerkesztősége robbant föl, de ezt más forrás nem erősítette meg. A televízió képein megrongálódott épületek láthatók, a járdákat üvegcserepek borítják, innen-onnan füst szivárog, és tucatnyi mentőautó vonult ki.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-07-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite