2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
ItthonKáosz lesz ma is Ferihegyen!

Káosz lesz ma is Ferihegyen!


A Balassagyarmat-Szentgotthárd vonaltól keletre eső légtér kedden 9.30 óráig biztosan nyitott lesz, de a kedden hajnalban két órától lezárt részen az ellenőrzött légtérben továbbra is érvényben van a repülési tilalom - közölte Fehér Imre, a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. szóvivője.


Az ellenőrzött légtérben - háromezer és hatezer méter között - szabad a repülés, és a lezárt légtérrész,7.500 méter felett nyitott az átrepülő forgalom számára.

Jelenleg Ferihegyen szabad a forgalom, de a járatok csak akkor tudnak közlekedni, ha a célállomás fogadni tudja azokat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálattól kapott tájékoztatás alapján a HungaroControl megjegyzi, hogy hétfőn ugyan a délnyugat felől Magyarország fölé érkező időjárási front kedvező hatásának köszönhetően a vulkáni hamuval szennyezett felhőréteg északi irányban kiszorult a Kárpát-medencéből, este azonban újabb hamufelhő sodródott a légtérbe, amely az előrejelzések szerint reggel 8 óráig eléri a Budapest-Nagykanizsa vonalat.


A múlt héten pénteken 19 órakor érvénybe lépett légtérzárat hétfőn 12 órakor oldották fel. Addig egyetlen légi járat sem indult el Budapestről, vagy érkezett oda.
A Malév kára négy nap alatt akár hárommilliárd forint is lehet. Eddig ötszáz járatpárt töröltek, ez nagyjából ötvenezer utast érintett.
Hétfőn nap közben az Európai Unió tagországainak közlekedési miniszterei megállapodtak abban, hogy fokozatosan enyhítik a légtérhasználatra vonatkozó korlátozásokat, amelyeket az izlandi vulkánkitörés miatt kellett elrendelni.

A megállapodás alapján a légteret három zónára osztják: tiltott, akadálytalanul repülhető és kockázatosnak minősített körzetekre, az egyes zónák határait pedig mindig az adott országra jellemző meteorológiai viszonyok és a felhőzet függvényében határozzák meg a nemzeti közlekedési hatóságok.

2010-04-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite