2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
ItthonKarácsony első napján csaknem 140 esethez riasztották a tűzoltókat

Karácsony első napján csaknem 140 esethez riasztották a tűzoltókat


December 25-én, szerdán 139 esetben riasztották a katasztrófavédelem tűzoltó egységeit - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtökön Facebook-oldalán.

tuzoltokegy


Mint írták: karácsony első napján csaknem 2100 tűzoltó volt szolgálatban, melynek során 45 helyszínen kellett tüzet oltaniuk, 72 helyszínen pedig műszaki mentést végeztek. Téves riasztás 19, szándékosan megtévesztő hívás 2 esetben érkezett az ügyeletekre.


Az OKF közleménye szerint kifejezetten az ünnepekkel összefüggően, gyertyák és mécsesek használata közben egy tűz keletkezett: Miskolcon, a Városház téren a köztéri adventi koszorú kapott lángra, ám a tüzet a helyi hivatásos tűzoltók még idejekorán elfojtották. Ezzel már tizenkilencre nőtt az elmúlt napok hasonló tűzeseteinek száma. Jellemzőek voltak a kéménytüzek is: csak szerdán öt ilyen esethez riasztották a tűzoltókat az ország különböző pontjain. Több közúti baleset is történt, köztük halálos áldozattal járó is - tették hozzá.


Ezen felül nyolcszáz ember maradt ideiglenesen távhőszolgáltatás nélkül egy vezeték meghibásodása (kilyukadása) miatt szerda délelőtt Szombathelyen, az Oladi lakótelepen. A szolgáltató az elromlott vezetéket néhány óra alatt kijavította és helyreállt a szolgáltatás. Lakosságvédelmi intézkedésekre nem volt szükség, de a katasztrófavédelem folyamatos kapcsolatot tartott fent a szolgáltatóval és figyelemmel kísérte az események alakulását - olvasható az OKF közleményében.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-12-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite