2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKarácsonyfa állítás, gyertyagyújtás Advent első vasárnapján

Karácsonyfa állítás, gyertyagyújtás Advent első vasárnapján


Több százan gyűltek össze november 28-án, Advent első vasárnapján Salgótarján Fő terén, hogy részt vegyenek a „Mindenki karácsonyfájának" ünnepélyes átadásán, valamint az azt követő közös imádságon és gyertyagyújtáson.

advent_salgotarjan02

Az elmúlt években megfigyelhettük, hogy megváltozott Salgótarjánban a karácsonyi készülődés hangulata. Advent első vasárnapjára idén is ünnepi köntösbe öltözött a város, a Városgazdálkodási és Üzemeltetési Kft. felállította a Fő téren a karácsonyfát, s óvodások által készített díszekkel fel is díszítették. A belvárosnak meghitt hangulatot adó fa ünnepélyes átadására november 28-án délután került sor.

A megjelentek először a Gyermekkert Tagóvoda óvodásainak műsorát láthatták, majd Salgótarján polgármestere, Székyné dr. Sztrémi Melinda átadta a karácsonyfát a városlakóknak. A közelgő ünnepről a városvezető elmondta: - Célunk, hogy minden otthonba fényt, szeretetet vigyünk. „Ne a hóban, csillagokban, ne ünnepi foszlós kalácson, ne díszített fákon, hanem a szívekben legyen karácsony!" - szól Szilágyi Domokos ünnepi gondolata, s erre törekszünk mi is - hangsúlyozta.

 

advent_salgotarjan01


A fa átadása után a Mikulás és a polgármester szétosztotta az önkormányzat ajándékait a város oktatási intézményei között, majd a Gyurkó Géza diakónus által celebrált közös imádság következett, amely során meggyújtották az első gyertyát a város adventi koszorúján.

 


Nógrád24.hu

 

2010-12-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite