2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKarancskeszin időközi önkormányzati választás lesz vasárnap

Öt településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap


Öt településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap, polgármestert és önkormányzati képviselőket választanak.

valasztas2014


A Zala megyei Rigyácon Homály Balázs (független) polgármester tavaly november 27-i hatállyal lemondott, mert nem tudott együttműködni a képviselő-testülettel. A választásra jogosult 352 lakos négy jelölt közül választhatja ki a település vezetőjét: indul a posztért a független Keléné Molnár Melinda, Poszavecz Mónika és Kántor László - jelenlegi alpolgármester -, valamint Kovács István, a Magyar Munkáspárt jelöltje.


A Nógrád megyei Karancskeszin Kurunczi István (független) polgármester - aki 2006-tól irányította a községet - tavaly november 28-án meghalt. A község vezetéséért négy jelölt indul: Bata János (független), Királyhegyi Gyula (független), Nagy Attila Tibor (Magyar Munkáspárt) és a jelenlegi alpolgármester, Szentandrási László (független). A választói névjegyzékben mintegy 1500-an szerepelnek.


A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Fancsalon azért kell időközi választást tartani, mert a képviselő-testület feloszlatta magát. A polgármesteri posztért két független jelölt indul: Isóczki Lajos - a község korábbi vezetője - és Pető Tamásné. A négy képviselői helyre tízen aspirálnak. A választói névjegyzékben 292-en szerepelnek.


A Pest megyei Péteriben és Tápiószentmártonban szintén a képviselő-testület önfeloszlatása miatt tartanak időközi választást.


Péteriben a szavazók öt polgármesterjelölt közül választhatnak: függetlenként indul az előző polgármester, Molnár Zsolt, valamint Lovász László Gábor, Klein Judit és Petőné Vizi Valéria, míg a Magyar Munkáspárt jelöltjeként Barabás György László. A hat képviselő-testületi helyért 19-en indulnak: 16-an függetlenként, hárman pedig a Demokratikus Koalíció (DK) jelöltjeként. A választói névjegyzékben 1805-en szerepelnek.


Tápiószentmártonban a választók három polgármesterjelöltre adhatják le szavazatukat: Majoros Mátéra (Fidesz-KDNP), Kovács Istvánnéra (Magyar Munkáspárt) és Györe Lászlóra (független), korábbi polgármesterre. A településen 25-en indulnak a képviselői tisztségért, valamennyien függetlenként, közülük kerül majd ki a testület nyolc tagja. A választói névjegyzékben 4200-an szerepelnek.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2016-03-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite