2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedKarnyújtásnyira a 250 forintos svájci frank?

Karnyújtásnyira a 250 forintos svájci frank?


A svájci frank árfolyama áttörte a 240 forintos küszöböt és délután négy óra után 243,22 forinton új rekordot állított be. Az előző csúcs pénteken volt 239,07 forinton.

pénz001


A frankot hétfőn kora reggel még valamivel 234 forint felett jegyezték. Weinhardt Attila, a portfolio.hu elemzője azt mondta: a mostani világgazdasági bizonytalanság, a devizapiaci hangulat alapján a 250 forintos svájci frank árfolyam elérését sem tartja kizártnak.


A devizapiacokon átmenetinek bizonyult az értékpapír piacok lendületes erősödését támogató megkönnyebbülés, amit az amerikai államadósság-limit emelésének kereteiről hétfőre virradóra a demokrata és republikánus vezetők között megszületett megállapodás váltott ki.


A piacokon felülkerekedett a kockázatkerülő befektetői magatartás ami a befektetési menedék eszközökbe, svájci frank és japán jen befektetési tereli a likvid eszközöket. A dollár és az euró új negatív árfolyam rekordot döntött a svájci frankkal szemben, a dollár a japán jennel szemben négy és fél havi mélypontra esett. A hangulaton sokat rontott, hogy két éves mélypontra süllyedt az amerikai feldolgozóipari menedzserindex. A gyártók nem látják a fogyasztás élénkülésének jeleit.


Elemzői vélemények szerint a megállapodás nem hárította el az amerikai szuverén adósbesorolás rontásának veszélyét, mivel az adósságlimit megemelése nem javít a költségvetés finanszírozási helyzetén. Ugyanakkor a Moody's magyar idő szerint délután négy óra után bejelentette: az amerikai osztályzatot egyelőre a legmagasabb kategóriában tartja, de valószínűleg negatív kilátással látja el. Ez később csakugyan leminősítést jelenthet, ha a Mooy's úgy látja, hogy továbbra is rosszul alakulnak az amerikai makrogazdasági folyamatok.


A devizapiacokat terhelő kockázatkerülő befektetői magatartás a befektetési menedék eszközökbe, svájci frank és japán jen befektetési tereli a likvid eszközöket. A dollár és az euró új negatív árfolyam rekordot döntött a svájci frankkal szemben, a dollár a japán jennel szemben négy és fél havi mélypontra esett.


Az euróval délután négy órakor 268,78 forinton kereskedtek a péntek délutáni 269,80 forint után. A dollár jegyzése 188,45 forint 1,4266 dolláros euró árfolyam mellett, szemben a péntek délután 186,41 forintos és 1,4394 dolláros jegyzésekkel.


Száz japán jen jegyzése 246,24 forint a péntek délutáni 245,67 forint után.


Forrás: MTI/Bloomberg/HÍR PORT24

 

 

2011-08-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite