2019. szeptember 19., csütörtök - Vilhelmina
Keresés a tartalomban
ItthonKáros Budapest levegője - Már a minisztérium is óva inti a gyerekeket és az időseket szabadle

Káros Budapest levegője - Már a minisztérium is óva inti a gyerekeket és az időseket szabadlevegőtől


szmogA Vidékfejlesztési Minisztérium azt írja: az utóbbi napokban Magyarország több településén - Pécsett, Várpalotán, Veszprémben, Miskolcon, Nyíregyházán és Budapesten is tájékoztatási küszöbérték feletti légszennyezettséget mértek.


A fővárosban is meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket a levegő szálló por szennyezettsége - tájékoztatta szerdán koradélután a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az MTI-t.

Az utóbbi napokban Magyarország több településén - Pécsett, Várpalotán, Veszprémben, Miskolcon, Nyíregyházán és Budapesten - is megemelkedett a levegő kisméretű szálló por (PM10) szennyezettsége.

A koncentráció értéke helyenként a tájékoztatási küszöbértéket, a 75 mikrogramm/köbmétert is meghaladja.
A meteorológiai előrejelzés szerint a következő napokban jelentős változás nem várható. Csütörtökön egy érintőleges, gyenge hidegfrontnak köszönhetően - elsősorban északkeleten - lehet némi javulás. Utána vasárnapig nem várható lényeges időjárás változás, így a szálló por szennyezettség továbbra is magas marad.

A magasabb levegőszennyezettség a kisgyermekek, az idősebbek és a betegek, különösen a krónikus légúti betegségben szenvedők számára jár egészségügyi kockázattal. Számukra javasolt, hogy kerüljék a kültéren, szabadban történő tartózkodást - hívja fel az érintettek figyelmét a figyelmet.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-11-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite