2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
SportKásás Tamás lemondta a válogatottságot

Kásás Tamás lemondta a válogatottságot


Lemondta szereplését a válogatottban Kásás Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó.

kásás

Az elmúlt évtized legjobb férfipólósának is megválasztott játékos elhatározását közölte Kemény Dénes szövetségi kapitánnyal.

"Hónapok óta rágódom magamban a dolgon, nehéz volt meghoznom ezt a döntést. Az ok nagyon egyszerű. Úgy érzem, annyira elfáradok a klubszezon végére, hogy egyszerűen nincs energiám a munka nyári folytatására. Úgy gondolom, csak az legyen magyar válogatott, aki képes teljes önmagát adni mind fejben, mind testben. Én ebben a pillanatban ehhez nem érzem magamban az erőt" - nyilatkozta az olasz bajnok, az idei Euroligában másodikként zárt Pro Recco júliusban 35 éves magyar pólósa, aki pályafutása alatt mind klubcsapataival, mind a válogatottal minden fontosabb címet megszerzett.

"Tavaly szeptember 1. óta edzem megállás nélkül. Sajnos a kevesebb meccs, amit a Pro Recco színeiben játszottam, nem egyenlő a kevés edzéssel, sőt - magyarázta döntését Kásás. - Természetesen huszonévesen nem jelentett problémát, de 35 táján már sokkal nehezebb a regenerálódás. Figyelmeztető jelként is felfogható a kificamodott ujjam nagyon lassú gyógyulása, ami még néhány hónapig el fog tartani. 1993 szeptemberében voltam első válogatott edzésemen, ez - akárhogy is számolom - 18 éve volt, majdnem két évtizede. 1995-től már folyamatosan tagja voltam a felnőtt világversenyeken szereplő magyar válogatottnak, majd Dénes kapitánysága alatt szinte minden meccset végigjátszottam. Lehet, hogy később megbánom a döntésemet, esetleg lemaradok újabb sikerekről, de nem lenne korrekt sem Dénessel, sem a játékosokkal és nem utolsósorban a szurkolókkal szemben, ha az imént kifejtett érzéseimet eltitkolva futnék neki a nyári felkészülésnek, egy esetleges siker reményében. Ebből nem csinálhatok hiúsági kérdést! Dénessel megosztottam érzéseimet, sokszor beszéltünk az utóbbi időszakban. Nagyon szerette volna, ha folytatom, de megértett és ez jólesik."

Kemény ekként reagált a világklasszis bejelentésére:

"Az utolsó pillanatig reméltem, hogy Tamás játszik nyáron, természetesen nagyon sajnálom, hogy így döntött. Köszönöm mindazt, amit a csapatért, a szurkolókért tett. Az kétségtelen tény, hogy Tamással a csapat legalább két-három góllal erősebb, mint nélküle, ezt a Reccóban mutatott játéka is bizonyítja. De ismerve a játékosaimat, az új helyzet olyan extra energiákat fog fölszabadítani bennük, na meg bennem is, hogy Tamás nélkül is sok örömet fogunk okozni a mellettünk álló szurkolóknak.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-06-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite