2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
SportKassai Viktor is vezet mérkőzést az Eb-n

Kassai Viktor is vezet mérkőzést az Eb-n

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kedden nyilvánosságra hozott döntése értelmében Kassai Viktor is vezet majd mérkőzést a jövő évi lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságon.

Kassai Viktor

Az uefa.com-on olvasható közlemény szerint a kontinentális szervezet játékvezetői bizottsága 12 vezetőbírót nevezett meg, további négy bíró pedig kizárólag negyedik játékvezetőként működik majd közre az Eb-n.

"Az elmúlt évek alapján persze várható volt, hogy helyet kapunk a keretben, de azért jobb mindig megvárni a hivatalos bejelentést" - mondta Kassai Viktor az MTI érdeklődésére. "Nem gondolkodunk fináléban, vagy elődöntőben, csak örülünk a csapatommal együtt, hogy ott lehetünk az Eb-n. A 24 csoportmeccsre 12-en vagyunk, ezért először a vélhetően nekünk jutó két meccset szeretnénk hibátlanul levezetni."

Kassai kifejtette, nagy büszkeség számára, hogy a 2012-es Eb-vel majd elmondhatja magáról, minden nagy tornán bíráskodott már, hiszen 2008-ban az olimpián, 2010-ben pedig a vb-n fújta a sípot. A legutóbbi Eb-n tartalék volt, s ezzel kapcsolatban megjegyezte, az ilyen rangos tornákon megjelenő bírók "nem a földből nőnek elő", ugyanis az UEFA nagy hangsúlyt fektet a bírók "felépítésére", ennek példája, hogy a négy évvel ezelőtti nyolc tartalék játékvezetőből, akik akkor "beleszagolhattak az Eb légkörébe", most rajta kívül további hárman jutnak majd szóhoz.

Az UEFA egyúttal azt is közölte, hogy a kontinenstornák történetében először - a labdarúgás szabályalkotó testületének (IFAB) korábbi döntése értelmében - a két oldalvonal melletti asszisztensen kívül az alapvonalnál is lesznek majd segítői a vezetőbíróknak.

Az Eb-re kijelölt játékvezetők január 30. és február 2. között tréningen vesznek részt, ahol a technikai információk mellett edzéstervet is kapnak a felkészüléshez. Április 30-tól május 3-ig Varsóban tartanak felkészítést a bíróknak, akiknek június 4-én kell megérkezniük az Eb helyszíneire.

Kassai az idén többek között az FC Barcelona-Manchester United Bajnokok Ligája-döntőt is vezette, tavaly pedig a dél-afrikai világbajnokságon két csoportmérkőzésen, az egyik nyolcaddöntőn, illetve a Németország-Spanyolország elődöntőn is bíráskodott, s ő volt a 2008-as pekingi olimpia férfi labdarúgótornáján a finálé játékvezetője.
A jövő évi Európa-bajnokság június 8-án kezdődik.

Az Európa-bajnokság vezetőbírói:

Kassai Viktor, Howard Webb (angol), Carlos Velasco Carballo (spanyol), Craig Thomson (skót), Wolfgang Stark (német), Damir Skomina (szlovén), Nicola Rizzoli (olasz), Pedro Proenca (portugál), Stéphane Lannoy (francia), Bjorn Kuipers (holland), Jonas Eriksson (svéd), Cüneyt Cakir (török)

 

Forrás : MTI/ HÍR PORT 24

 

2011-12-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite