2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKastélypark Fesztivál Bátonyterenyén

Kastélypark Fesztivál Bátonyterenyén

Kastélypark Fesztivál Kistérségi Közösségi nap és Palóc Piknik volt július 16.-án szombaton,a Gyürky-Solymosy Kastélyparkban. Rengetegen látogattak ki a Gyerekesély program keretein belül szervezett rendezvényre. Bemutatkoztak a kistérség településeinek tehetségei, közben a sátrakban készültek a finom palóc tájjellegű ételek.

 

kastelyfeszt

Délelőtt 9 órakor vette kezdetét a főzőverseny, ahol a kistérség településein túl civil szervezetek és cégek is képviseltették magukat. Egy kikötés volt, kizárólag palóc és tájjellegű ételekkel lehetett nevezni. A színpadon 10 órától vette kezdetét a műsorsorozat. Ünnepi beszédet mondott Farkasházy András Bátonyterenye Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulásának elnökhelyettese. Ezután Horváth Tibor Bátonyterenye város alpolgármesterének köszöntő szavai hangzottak el.

Az ünnepélyes megnyitót követően kezdődhetett az interaktív gyermekműsor Szabó Péterrel. Itt a tánc, zene, éneklés kapta a főszerepet, természetesen sok-sok játékkal és ajándékkal.

 

kastelyfesztegy

Miénk a színpad címmel bemutatkoztak a kistérség tehetségei. Színvonalas műsoraikkal emelték a rendezvény rangját.

kastelyfesztnegy

13 órától kezdetét vette a Palóc Piknik, a Palóc ételek mustrája, ahol egy közel 25 méteres palócasztalon vizsgálta a szakmai zsűri az ételek minőségét, tálalását és nem utolsó sorban az ízét. A zsűri elnöke Kormos Kristóf a Szélkakas Fogadó főszakácsa volt.

 

kaja

A Palóc Piknik jó hangulatáról a színpadon Tóth Tibor és Lengyel Judit gondoskodott örökzöld operett slágerekkel és népszerű musical dalokkal.

Majd ezután Lorkó Dávid szórakoztatta a nagyérdemű közönséget. A fesztivál a Hip Hop Break Team egyesülettel folytatódott majd a Def Jam tánccsoport lépett színpadra.

Ezután kezdődhetett a Palóc Piknik eredményhirdetése: Horváth Tibor Bátonyterenye város alpolgármestere Kormos Kristóffal a Szélkakas Fogadó főszakácsával közösen átadta a csapatoknak járó díjakat.

 

tibi

Első helyen végzett a Bátonyterenye Hivatal Ördögei csapat, akik komplett menüvel készültek.

A menü: Betyár leves- Betyár pörkölt - Herőce volt.

fozocsapat

 

A nap egyik sztárvendége Tolvai Renáta a Megasztár 5 győztese, a 2010 es év hangja a pop és r'n'b koronázott királynője 16 órától lépett színpadra.

reni

 

Fergeteges sikert aratott a színpadon a Nógrád24 jóvoltából Szabó Ádám harmonikaművész, aki 18 órától szórakoztatta a rendezvényre kilátogatókat. Korát meghazudtolva használta a tangóharmonikát, ami mellett énekesi tehetségét is bemutatta.

 

szaboadamegy

A Kastélypark Fesztivál keretében megrendezésre került Kistérségi Közösségi Nap részeként számos ingyenes gyermekprogram várta a látogatókat. A kézműves sátor, az arcfestés, a póni lovaglás vagy a vidámpark sok érdeklődőt csábított a rendezvényre. A Táguló világ a Bátonyterenyei Kistérségben című projekt keretén belül biztosított ingyenes foglalkozások mellett a program munkatársai egy tál gulyásra várták a gyermekeket és a szülőket is.

 

kastelyfesztharom

A Közösségi Nap megszervezésének fő célja az volt, hogy olyan gyermekek és családjaik számára is biztosítsuk a tartalmas együttlét és egymás megismerésének lehetőségét, akik szociális helyzetűknél fogva nem jutnak el ilyen rendezvényekre és nem tudnak részt venni ehhez hasonló programokon - mondta el Csikós Annamária szakterületi koordinátor.

 

 

HÍR PORT 24 / Remenár János

Fotók: Hupcsik László

"Táguló világ" a Bátonyterenyei kistérségben

TÁMOP 5.2.3-09/1-2009-0002

kasteylfesztot

kastelyfeszthat

2011-07-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite