2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
BulvárKatalin hercegnő nem tudja, hogy fia lesz-e vagy lánya, de fiút szeretne

Katalin hercegnő nem tudja, hogy fia lesz-e vagy lánya, de fiút szeretne


Katalin hercegnő nem tudja, hogy fia lesz-e vagy leánya, de a maga részéről jobban örülne egy fiúnak - ezt a majdani brit uralkodó, Vilmos herceg várandós hitvese személyesen közölte egy vasárnapi ceremónián.

katalinhercegno


Katalin egyben elárulta azt is, hogy ebben a kérdésben nem értenek egyet férjével, mivel Vilmos kislányt szeretne. A hercegi házaspár az írek védőszentje, Szent Patrick napja alkalmából látogatott el az Ír Gárda első zászlóaljának angliai laktanyájába, és megtekintette az egység ünnepi parádéját. Utána szóba elegyedtek az alakulat katonáival, akiknek egyike a BBC-nek a látogatás után elmondta: megkérdezte a hercegnőtől, hogy tudják-e már a júliusra várt gyermek nemét. Katalin a katona elmondása szerint határozott nemmel válaszolt, csakúgy, mint arra a kérdésre, hogy választottak-e már nevet elsőszülöttjüknek. A hercegnő mindezzel gyakorlatilag cáfolta azt a rendkívüli feltűnést keltő, nemrégiben az egész világsajtót bejáró értesülést, hogy néhány hete óvatlanul kikotyogta volna júliusban születendő gyermeke nemét.


Március elején Katalin - polgári nevén Kate Middleton - a kelet-angliai Grimsby kikötővárosban tett látogatást, és a tiszteletére megjelent kétezer hódoló egyikétől egy játékmackót kapott ajándékba. A brit lapok akkori egybehangzó beszámolói szerint a hercegnő azt kezdte volna mondani, hogy "Nagyon köszönöm, ezt elteszem a l..." - de aztán gyorsan elharapta a mondat végét. A tömegből állítólag egy idősebb hölgy, aki Katalin közvetlen közelében állt és hallotta az elszólást, egyenesen rákérdezett, hogy "azt akarta mondani, a leányának, ugye?"A hercegnő igyekezett jóvátenni a bakit, állítva, hogy nem tudják a gyermek nemét, ám a hölgy nem tágított, mondván: "Én viszont úgy gondolom, hogy tudják". "De nem mondjuk meg" - hangzott Katalin válasza, majd a hercegnő gyorsan lezárta a témát.


Ennek a párbeszédnek a hitelességét hivatalos forrásból azóta sem erősítették meg, annál is kevésbé, mivel a brit monarchia íratlan szokásjoga alapján az udvar soha nem ad előre semmiféle információt a királyi családban várható gyermekek neméről. Vilmos és Katalin első gyermeke azonban mindenképpen az Egyesült Királyság uralkodója lesz, függetlenül attól, hogy fiúnak vagy leánynak születik. A brit kormány által tavaly elindított törvénymódosítási folyamat ugyanis várhatóan felszámolja azt a diszkriminatív trónutódlási előírást, amely szerint a mindenkori uralkodó elsőszülött fia előnyt élvez a trónöröklésben, akkor is, ha van idősebb leánytestvére. Vilmos - II. Erzsébet királynő unokája, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő legidősebb fia - édesapja után majdan az Egyesült Királyság uralkodója lesz.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-03-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite