2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKatolikus Iskolát alapítanak Bátonyterenyén

Katolikus Iskolát alapítanak Bátonyterenyén


iskolaAz elmúlt napokban lakossági fórumot tartottak Bátonyterenyén a Váci Mihály Gimnázium tornatermében, ahol a szülők, a gyerekek, és a pedagógusok kaptak tájékoztatást a katolikus iskola alapításával kapcsolatosan.


Zsúfolásig megtelt a Váci Mihály Gimnázium tornaterme, ahol a napokban tartottak tájékoztatást a II. János Pál Pápa Katolikus Iskola Alapításával kapcsolatban. A tájékoztatón részt vett Bátonyterenye polgármestere Nagy-Majdon József és Horváth Tibor alpolgármester, valamint a képviselő testület fideszes tagja és a Váci Katolikus Egyházmegye vezetői és az új intézmény kinevezett igazgatója.


2010 őszén találkoztunk egy rendkívül szimpatikus és agilis emberrel, Bátonyterenye polgármesterével, aki minden követ megmozgatott azért, hogy mi ma itt legyünk - mondta Gyombolai Gyula a Váci Katolikus Egyházmegye oktatási referense. Majd hozzátette: az elmúlt évben összesen huszonketten keresték meg az Egyházmegyét, de összesen csak hat helyen alapítanak egyházi iskolát, és ebből a hat iskolából az egyik Bátonyterenyén nyitja meg a kapuit 2011 szeptemberében. Az önkormányzat és a polgármester úr egyaránt maximálisan partnerek voltak, és minden segítséget megadtak ahhoz, hogy itt ezen a helyen ősztől elindulhasson az oktatás - emelte ki Gyombolai.


Új iskola alapításáról van szó, pedagógusokra és gyerekekre van szüksége a II. János Pál Pápa Katolikus Iskolának. Nagyon erős és szilárd erkölcsi tartásra neveljük a gyerekeket, a 10 parancsolat iránymutatásai alapján. Boldogságra szeretnénk nevelni a gyerekeket, nem tudjuk a szülői szeretetett pótolni, de segíteni tudunk és akarunk is. Együtt a szülőkkel tudjuk ezt megvalósítani, mi a szülőket maximálisan partnernek tartjuk és fontosnak gondoljuk a napi kapcsolatot a szülőkkel, mert csak így tudunk sikeresen együttműködni a gyerekek érdekében - hangoztatta Gyombolai Gyula a Váci Katolikus Egyházmegye oktatási referense.


Be fogjuk vezetni az iskolaköpeny kötelező viseletét, mert mi úgy valljuk; nem divatozni kell az iskolában, hanem tanulni. Nem beszélve arról, hogy így a szegényebb gyereknek sem kell szégyenkeznie, mert neki nincs márkás, méregdrága ruhája. Jelenlegi terveink alapján minden évfolyamból egy-egy osztályt kívánunk indítani, amennyiben túljelentkezés lesz, abban az esetben minden egyes jelentkezővel és a szülőkkel személyesen elbeszélgetünk. Mindenkit arra kérek, hogy azok jelentkezzenek, akik tudnak és akarnak is azonosulni a katolikus vallással, viszont azt is fontosnak tartom kiemelni, mi nem kívánunk senkit megtéríteni - mondta Gyombolai. Majd hozzátette az iskola ugyan úgy, mint az állami és önkormányzati iskolák - ingyenes, nincs semmilyen tandíj. Ugyan úgy működik, mint egy állami iskola, annyi különbséggel, hogy ez egy egyházi tanintézmény ahol a katolikus elvek az alapok és a mérvadók.


Az iskoláról még több információt és a jelentkezési lapot megtalálhatják a város weboldalán, www.batonyterenye.hu


A tájékoztató teljes, vágatlan videóját itt megnézhetik!

 

Nógrád24.hu

2011-03-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite