2020. április 4., szombat - Izidor
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKávélopás és marihuána

Kávélopás és marihuána

bilincsben2010. szeptember 5-én a későesti órákban bejelentés érkezett a Salgótarjáni Rendőrkapitányság ügyeletére, mely szerint egy salgótarjáni bevásárló központban egy 42 éves salgótarjáni tartózkodási helyű nő megkísérelt eltulajdonítani egy kilogramm kávét 1500 Ft értékben.


Eközben az áruház biztonsági őre őt tetten érte. A fiatal nőt a rendőrkapitányságra történő előállítását követően meghallgatták a rendőrök, melynek során a cselekményét elismerte,valamint elismerte azt is, hogy két nappal korábban ugyanebből a boltból egy webkamerát tulajdonított el, melyet a lakásán megtartott helyiség átvizsgálás során le is foglalt a rendőrség. Ezt követően a hatóság a szabálysértésekről szóló törvény alapján nevezett őrizetbe vételéről intézkedett.
Mivel a lopás szabálysértés az elzárással sújtható szabálysértések körébe tartozik, így a törvényben foglaltak szerint 2010. szeptember 8-án a délelőtti órákban - az új szabálysértési törvény alapján, Nógrád megyében első alkalommal - a büntetés kiszabására gyorsított bírósági eljárás során került sor. A 42 éves nőt a bíróság három nap elzárásra ítélte.


2010. szeptember 8-án a délutáni órákban a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya beosztottjai Pásztó belterületén ellenőrzést hajtottak végre, melynek során egy személygépkocsit állítottak le.
A gépjármű átvizsgálása során a kesztyűtartóból kábítószer értékesítésre utaló digitális mérleg, míg a bal hátsó ülés alól alufóliába csomagolt zöldes-barnás színű növényi törmelék került elő. Majd a két személy ruházatának alapos átvizsgálása során a jármű utasától egy nylonba csomagolt ökölnyi méretű - jellegzetes marihuána illatot árasztó - növényi törmeléket foglaltak le a rendőrök. Az intézkedést átvevő Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai a gépjármű 22 éves utasát a rendőrkapitányságra előállították. Megállapítást nyert, hogy a személytől lefoglalt növényt a férfi marihuánaként vásárolta. A rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya - szakértők bevonásával - visszaélés kábítószerrel vétségének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Forrás: NMRFK/HÍR PORT24

2010-09-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite