2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
ItthonKDNP: a kritikusok teljes tájékozatlanságról tettek tanúbizonyságot

KDNP: a kritikusok teljes tájékozatlanságról tettek tanúbizonyságot


A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint Magyarországot nem az unió, hanem az európai balliberálisok támadják, és a kritikusok teljes tájékozatlanságról tettek tanúbizonyságot a szerdai vitanapon.

Harrach Péter 01


Harrach Péter, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője az MTI-nek azt mondta: a vita azt igazolta, hogy Európa identitásválságba került, ami a földrész egységét, nagyságát évszázadokon át biztosította, az az eszmei és kulturális egység nem létezik. Szerinte az is világossá vált, hogy a hagyományos európai értékeket nem a baloldal képviseli.


A KDNP frakcióvezetője utalt José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnökének beszédére, amelyben szerepelt, hogy ideológiai szempontból polarizált vélemények jelentek meg. Szerinte itt keresendő a támadások lényege és a hisztérikus megnyilatkozások oka.
Mint rámutatott: Magyarországot nem az unió, hanem az európai balliberálisok támadják. Harrach Péter úgy látta, hogy világossá vált a kettős mérce használata is. Példaként említette, hogy Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő a Magyar Nemzeti Bank vezetését nem két, hanem négy emberrel bővítette, és akkor Európában csend volt.


Kiemelte: Orbán Viktor miniszterelnök beszéde két dolgot tett világossá, Magyarországnak átalakulásra van szüksége, ami érdekeket sért, és a magyar kormány készen áll az unió jogi kifogásainak orvoslására. Megjegyezte: az unió egyes képviselői a szervezet megoldatlan gondjai miatt frusztráltak, és hajlamosak bűnbakot keresni.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-01-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite