2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonKDNP: Megfelelő kiindulóponttá válhat a médiatörvény-javaslat

KDNP: Megfelelő kiindulóponttá válhat a médiatörvény-javaslat


Pálffy IstvánPálffy István kormánypárti politikus szerint a javaslat alapvetően megfelelő és jó kiindulásnak tekinthető, de valószínűleg a KDNP több módosító javaslattal is élni fog a médiatörvénnyel kapcsolatban.


A KDNP alapvetően megfelelő kiindulópontnak tartja a törvényjavaslatot, és módosító indítványokkal támogathatónak tartja - mondta Pálffy István, a KDNP vezérszónoka a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvényjavaslat általános vitájának kezdetén szerdán a parlamentben.


A kormánypárti politikus kijelentette: a törvényjavaslat nem csapás, hanem áldás.
Mint mondta, pártja megkereste a javaslatban azokat az értékeket, amiket képvisel, úgymint a család, a gyermekek védelmét, a szolidaritást, valamint a társadalmi igazságosságot.
Úgy fogalmazott: a törvényjavaslat alapvetően megfelelő, jó kiindulásnak tekinthető. Hozzátette, valószínűleg több módosító javaslattal is élni fog a KDNP.


Pártja üdvözlendőnek tartja, hogy a korábbinál határozottabban valósul meg a magyar és az európai kultúra védelme, mivel az EU irányelve alapján a médiaszolgáltatás műsoridejének több mint felében európai tartalmat kell közzétenni.
Pálffy István azonban hozzátette, a KDNP kevésnek tartja a javaslatban szereplő műsorkvótákat.
Szerinte semmi nem indokolja, hogy az audiovizuális médiaszolgáltatások és a rádiós médiaszolgáltatások terén vallási, vagy egyházi műsorok ne volnának támogathatók.


mediatorvenyA politikus közölte: nem tartja lényegesnek a központi hírszolgáltatás ügyét, de elismeri, hogy nagy vitát kavar.
Véleménye szerint valóban nagy baj lenne, ha minden közszolgálati csatornán ugyanazok a hírek és ugyanazok a szövegek mennének.


Közölte: minden egyes közszolgálati audiovizuális műsorszolgáltatásnak meg kell fogalmaznia, hogy mi az ő küldetése, és ezt a missziót olyan módon kell megjelenítenie a hírszolgáltatás területén, mely ezeket a különbségeket felrajzolja.
Ehhez valóban egy adatbázisból emel majd át képet, hangot, de a kiválasztás szabadsága, a hangsúlyok kitételének joga a szerkesztőségek birtokában marad - tette hozzá.


A rendszer úgy működik, hogy ki-ki kiemeli a hangsúlyait, az küld egy-egy eseményre eszközt, riportert, kamerát, tudósítót, akinek az a profiljába vág, ezután beteszi az anyagot egy közös hírgyárba, ahonnan a többiek is tudnak válogatni - fejtette ki.
Közölte: a közszolgálati feladatok meghatározása során figyelemmel kell lenni arra, hogy új kulturális termékek létrehozása is a közszolgálat feladata legyen.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-12-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite