2019. április 19., péntek - Emma
Keresés a tartalomban
ItthonKDNP: az állam felelőséget vállal a gyermekek neveléséért

KDNP: az állam felelőséget vállal a gyermekek neveléséért


A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint ma az állam felelőséget vállal a gyermekek neveléséért, az iskolák működtetéséért, a pedagógusok béremeléséért.

KGNP logo


A KDNP vasárnap ezt annak kapcsán tudatta közleményben az MTI-vel, hogy a szocialista Hiller István szerint Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár ötödikes és nyolcadikos diákoknak írt levele tökéletesen példázza, miért kell leváltani a kormányt és a felfogást. Az MSZP humánpolitikai kabinetjének vezetője szerint a kormány központilag akar nevelni, és csak az történhet, amit a "mindenható állam" akar.


A KDNP közleményében azt írták, a magyarok 2010-ben úgy döntöttek, nem kérnek többet a Hiller-féle oktatási rendszerből. Amikor a szocialisták kormányoztak, eltörölték a Nemzeti alaptantervet, kistelepülések százai zárták be az iskolákat, és hagyták, hogy liberális kísérleti tereppé legyen az oktatás, ahonnan minden ötödik gyerek funkcionális analfabétaként került ki - hangsúlyozták.


Hozzátették, ma az állam felelőséget vállal a gyermekek neveléséért, az iskolák működtetéséért, a pedagógusok béremeléséért, a rászoruló gyermekek ingyenes tankönyvellátásáért, étkeztetéséért és ösztöndíjban részesítéséért.


Vajon miért rettegnek a szocialisták attól, hogy olyan generációk nőnek fel, akik a hazájukat szeretik, kiállnak érte? - teszik fel a kérdést. A KDNP szerint azért retteg az MSZP ettől, mert tudja, hogy a hazájáért kiálló új nemzedék a bukott baloldal végleges háttérbe szorulását jelentheti.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-09-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite