2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
ItthonKDNP: rekesszék ki az ellenzéki együttműködésből a Szolidaritást!

KDNP: rekesszék ki az ellenzéki együttműködésből a Szolidaritást!


A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elvárja, hogy a hétvégi szobordöntés miatt rekesszék ki az ellenzéki együttműködésből a Szolidaritás mozgalmat.

KGNP logo


A kisebbik kormánypárt csütörtöki közleménye szerint az MSZP, az Együtt 2014, a Párbeszéd Magyarországért és a Milla szakítsák meg az együttműködést a Szolidaritás vezetőivel, a szobordöntés szervezőivel és a vállalhatatlan felszólalókkal, ne támogassák a jelöltjeiket a jövő évi választáson és ne fogadják el a Szolidaritás támogatását.


Hozzátették: "demokratikus erők nem működhetnek együtt az emberi méltóságot és a politikai kultúrát durván sértő szervezetekkel".


A KDNP közölte, ha az ellenzéki összefogás résztvevői nem szakítják a meg az együttműködést a Szolidaritással, akkor teljes közösséget vállalnak a múlt vasárnapi akcióval, ami - mint írták - "a rendszerváltás utáni magyar politikatörténet legalpáribb és legbotrányosabb" demonstrációján történt.


A Magyar Szolidaritás Mozgalom kormányellenes, vasárnapi budapesti tüntetésének házigazdája a rapper Dopeman volt, aki egyebek mellett "szemétládának és pofátlannak" nevezte Orbán Viktor miniszterelnököt. Előadta trágár szavakkal tűzdelt Himnusz-feldolgozását is. A Clark Ádám téren tartott demonstráció végén lelepleztek egy Orbán Viktort ábrázoló bronzszínű hungarocell szobrot, majd ezt aktivisták ledöntötték úgy, hogy a Sztálin-szobor egykori ledöntésére emlékeztető módon a csizmája a talapzaton maradt. A tömeg ezután elindult át a Lánchídon, és a Terror Háza Múzeumhoz vitték a feldarabolt szobrot, ahol a maradványokat felállították. A szobormaradványt az egyik demonstráló ököllel ütötte, volt olyan is aki késsel vágott ki belőle egy darabot, és akadt aki ráfeküdt.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-10-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite