2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
BulvárKedden délután temetik Amy Winehouse-t

Kedden délután temetik Amy Winehouse-t


A 27 évesen elhunyt énekesnő hamvait példaképként tisztelt nagyanyja hamvaival együtt szórják szét. Kedden délután, az északnyugat-londoni Golders Green Krematóriumban szűk családi és baráti körben kísérik végső útjára Amy Winehosue-t.

Amy Winehouse


A szombaton tragikus hirtelenséggel elhunyt 27 éves énekesnő hamvait a The Sun című brit napilap értesülései szerint imádott nagymamája, a 2006-ban tüdőrákban elhunyt Cynthia hamvaival keverik össze.


Az újság úgy tudja, a zsidó vallású Winehouse család hétfőn délután az énekesnő anyjának, Janisnek észak-londoni lakásában ült össze, hogy megvitassák a mielőbbi temetés lehetőségeit, zsidó szokás szerint ugyanis az elhunytat a lehető legrövidebb időn belül nyugalomra kell helyezni. A család végül úgy döntött, hogy Amy hamvainak egy részét Cynthia nagymama Essexben nyugvó hamvaival keverik össze és szórják szét, egy másik részét pedig lehetséges, hogy St. Luciára küldik, ahol Amy 2008-ban hosszú hónapokon át gyógyult függőségéből, s szerettei szerint nagyon jól érezte ott magát.


Amy Winehouse egyenesen rajongott nagyanyjáért, nagyon közel álltak egymáshoz. Cynthia maga is énekesnő volt, és egy ideig egy párt alkotott Ronnie Scott jazzlegendával. Amy számára a legnagyobb példakép volt, amit az is bizonyít, hogy néhány éve a karjára tetováltatta a nagymama nevét és egy fiatalkori képét.


"A családban felvetődött, hogy Amy és Cynthia hamvait összekeverik, és együtt szórják szét valahol. Ők ketten hihetetlenül közel álltak egymáshoz, ezért ez tűnt a leghelyesebb döntésnek" - nyilatkozta a The Sunnak Winehouse-ék egyik barátja.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-07-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite