2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
ProgramajánlóKedden kezdődik A Magyar Film Délvidéki Hete

Kedden kezdődik A Magyar Film Délvidéki Hete


A kortárs magyar játékfilmekkel és dokumentumfilmekkel ismerteti meg a vajdasági mozirajongókat a Magyar Film Délvidéki Hete rendezvénysorozat, amelyet a magyarkanizsai Cinema Filmműhely szervez május 15. és 18. között, immár 12. alkalommal.

Film

Az egy hét alatt Vajdaság-szerte 12 városban 76 vetítést, filmalkotókkal történő beszélgetéseket, közönségtalálkozókat tartanak. A programsorozatra Magyarkanizsán kívül Szabadkán, Zentán, Topolyán, Kishegyesen, Csókán, Adán, Nagybecskereken, Újvidéken, Temerinben, Becsén, valamint Törökkanizsán várják a közönséget.

Vetítik Az ajtót, Szabó István filmrendező legújabb alkotását, a Szabó Magda azonos című, önéletrajzi ihletésű regénye alapján készült filmdrámát. Láthatja a közönség a Pozsgai Zsolt által rendezett A Föld szeretője című játékfilmet, Till Attila Csicska című rövidfilmjét, továbbá Szalai Györgyi és Dárday István közös alkotását, a Himnuszt.

Négy magyar népmese filmes változatát is bemutatják. A rest legényről és A Négyszögletű Kerek Erdő, Vacskamati virágai című mesefilm rendezője Horváth Mária, Az elégedetlen fazék és A világlátott egérke rendezője Nagy Lajos.

A 2011. évi magyarországi filmtermésből látható lesz még a Szovjet levelezőpajtás című dokumentumfilm, Jankovics Marcell Az ember tragédiája című 160 perces animációs filmje, továbbá A halálba táncoltatott lány című színes, feliratos, magyar-szlovén-kanadai játékfilm is - olvasható a Vajdaság Ma hírportálon.

A www.vajdasag.eu honlap visszatekintőjéből kiderül, hogy éves átlagban az egyhetes filmünnep alatt 3500-4000 nézőt vonzanak a magyar filmek. Az eddigi 11 filmnapokon több mint harmincötezer vajdasági magyar néző látta az új magyar játékfilmeket és dokumentumfilmeket, találkozott és személyesen is elbeszélgetett a filmek alkotóival, szereplőivel.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-05-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite