2019. július 24., szerda - Kinga, Kincső
Keresés a tartalomban
NagyvilágKeddre várható a német repülésirányítók sztrájkja

Keddre várható a német repülésirányítók sztrájkja

Káosz fenyeget a németországi repülőtereken, a repülésirányítók ugyanis keddre hirdették meg a múlt héten elmaradt sztrájkot.

reptéri káosz01


A munkabeszüntetés tervezett újabb időpontját a repülésirányítók szakszervezete hétfő reggel jelentette be. Eszerint repülésirányítók reggel hat órakor kezdik a sztrájkot, és a munkabeszüntetés déli 12 óráig tart. Korábbi tapasztalatok alapján a sztrájk óriási fennakadásokat okozhat a németországi légi közlekedésben, de jelentős mértékben befolyásolhatja a német repülőtereket érintő nemzetközi légi forgalmat is.

A szakszervezet a sztrájkot eredetileg múlt hét csütörtökre tervezte, az utolsó pillanatban azonban lefújta. Ehhez hozzájárult az is, hogy a hesseni munkaügyi bíróság a munkabeszüntetést első fokon törvénytelennek nyilvánította. A német repülésbiztonsági hatóság most is azonnal közölte, hogy a keddre tervezett sztrájkot ismét a bíróságnál támadja meg.
A repülésirányítók szakszervezete 6,5 százalékos béremelést követelt, sürgette továbbá a túlóra csökkentését, valamint általánosságban a munkakörülmények javítását.

A tervezett sztrájkot a német lakosság körében nagy elutasítás fogadta. Ennek oka egyrészt az, hogy a légiirányítók munkabeszüntetésére a turista-, illetve szabadságszezon kellős közepén kerülne sor. Másrészt pedig az a tény, hogy a német repülésirányítók keresete jóval az átlag feletti, megközelíti az évi 120 ezer eurót.
Amennyiben a keddi sztrájkra sor kerül, előzetes becslések szerint a német repülőtereken mintegy 2000 repülőgép maradhat a földön.


Forrás: MTI/ HÍR PORT 24

 

2011-08-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite