2019. július 16., kedd - Valter
Keresés a tartalomban
ItthonKEH: politikai zavarkeltés folyik Schmitt Pál körül

KEH: politikai zavarkeltés folyik Schmitt Pál körül


Schmitt Pál 001A Köztársasági Elnöki Hivatal szerint Schmitt Pál személyével kapcsolatban több megalapozatlan vádaskodás látott napvilágot, és politikai zavarkeltés folyik körülötte. Pedig az államfő élete nyitott könyv.


Sajnálatosnak tartjuk, hogy abban az időszakban, amikor Schmitt Pál a legintenzívebb munkáját végzi az Európai Unió soros elnöki tisztjét betöltő Magyarország köztársasági elnökeként, személyével kapcsolatban több megalapozatlan, rosszindulatú vádaskodás lát napvilágot, és politikai zavarkeltés folyik - olvasható a Köztársasági Elnöki Hivatal közleményében. A KEH arra reagált, hogy az MSZP törvényjavaslatot nyújtott be Schmitt Pál múltjának "tisztázása" érdekében.


Molnár: tisztázatlan ügyek


Molnár Csaba országgyűlési képviselő hétfőn egy sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: az államfő múltját "tisztázatlan ügyek, zavaros történetek" lengik be, "Magyarország hónapok óta kérdez, Schmitt Pál hónapok óta hallgat", így nem cáfolta azt sem, hogy 1964-ben jogerősen felfüggesztetett szabadságvesztésre ítélték - tette hozzá.


Molnár Csaba közölte, a Gyurcsány Ferenccel közösen benyújtott törvényjavaslatuk alapján minden közjogi méltóságnak nyilatkoznia kellene arról, hogy bármilyen módon együttműködött-e az állampárt állambiztonsági szolgálataival, illetve, hogy korábban elítélték-e bűncselekmény elkövetése miatt. Ugyanez vonatkozna a jövőben a köztársasági elnöknek, az Országgyűlés elnökének, miniszterelnöknek, az Alkotmánybíróság elnökének és a Legfelsőbb Bíróság elnökének jelölt személyekre. A nyilatkozattal kapcsolatos adatok nyilvánosak lennének a szocialista képviselők javaslata szerint.


KEH: nyitott könyv az élete


Kevés olyan ember van ma Magyarországon, akinek élete annyira nyitott könyv lenne, mint Schmitt Pálé - reagált a Köztársasági Elnöki Hivatal közleményében. Schmitt Pál tizenkilenc évesen, a magyar ifjúsági vívó válogatott tagjaként résztvevője volt a duisburgi ifjúsági világbajnokságra utazó keretnek. A részvételt a volt szocialista országok politikai okokra hivatkozva megtagadták, de ő úgy döntött, hogy mégis részt vesz a versenyen. A diktatúrában ezért büntetés járt: a Magyar Vívó Szövetség fél évre eltiltotta Schmitt Pált a külföldre utazástól - írták.


Egy 1964-ben történt közlekedési balesetről szóló hazugságok tisztázása érdekében, az esetre vonatkozó dokumentumot hamarosan mindenki elolvashatja a keh.hu-n - teszik hozzá.


„Schmitt Pál 1966-tól 1981-ig tartó szállodai munkájával összefüggésben megjelent alaptalan állításokkal kapcsolatban arra emlékeztetünk mindenkit, hogy az SZT-tisztek személye - elnevezésüknek megfelelően - titkos volt, így a velük való együttműködésről beszélni értelmetlen dolog" - olvasható a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján.


Schmitt Pál életrajzában nincs kimaradó időszak, erről annak elolvasása után mindenki meggyőződhet - fogalmaznak.


A témához kapcsolódó cikkeink:


Törvényjavaslattal "tisztázná" Schmitt Pál múltját az MSZP>>>

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-03-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite