2019. június 27., csütörtök - László
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKéklámpás Nap Salgótarjánban

Kéklámpás Nap Salgótarjánban


Idén is színes programokkal várták az érdeklődőket.

keklampasnap

A Nógrád megyei rendvédelmi szervek és az együttműködő társszervek közös kezdeményezésére 10 éve indult útjára a „Kéklámpás Nap". A kék színű megkülönböztető jelzést használó mentők, tűzoltók, pénzügyőrök, katonai rendész és büntetés-végrehajtási dolgozók, valamint a rendőrök mellett az évek során a megyei polgárőr egyesületek, és az együttműködő társadalmi-, valamint civil szervezetek is bekapcsolódtak a rendezvénybe.

A program célja a rendvédelmi szervek bemutatkozása, az ifjúság és a rendvédelmi dolgozók közvetlen kapcsolatának erősítése, valamint a diákok figyelmének felhívása a szabadidő hasznos eltöltésére.

Az idei évben Salgótarján adott otthont a programnak, melyet a hagyományos kéklámpás felvonulás nyitott meg, majd a tanévkezdéshez kapcsolódva a szervező intézmények játékos vetélkedőkre hívták a diákokat.

A nap folyamán az érdeklődők látványos bemutatókat, valamint katasztrófavédelmi, büntetés-végrehajtási, rendőrségi és egyéb járműveket, eszközöket tekinthettek meg a város fő terén. Hasznos tanácsokat, információkat kaphattak a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának sátrában a bűncselekmények áldozattá válásának megelőzéséről és a balesetmegelőzési sátorban a balesetek megelőzésének lehetőségeiről. Ugyanakkor a határvadász szakma iránt érdeklődők is tanácsokat kaphattak a pálya érdekességéről és a jelentkezéshez szükséges feltételekről.

A rendőrség is részt vett a társszervek mellett a diákok részére szervezett játékos akadályverseny lebonyolításában, ahol az állomásokon is fő cél a bűn- és balesetmegelőzés fontosságának ismertetése. A programokban résztvevő fiatalok feladatai ennek megfelelően bűnmegelőzési, balesetmegelőzési, harcászati, börtönőri, elsősegély-nyújtási, életmentési és ügyességi feladatokból álltak.


Forrás: Police.hu


2017-09-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite