2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
NagyvilágKelemen Hunor: az RMDSZ egyik párt felé sincs elkötelezve

Kelemen Hunor: az RMDSZ egyik párt felé sincs elkötelezve


A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) ellenzéki pártként, önállóan kíván politizálni a következőkben - jelentette ki a szövetség területi elnökeivel folytatott hétfői konzultáció után Kelemen Hunor elnök.

eu zászló


"A Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek nincsen semmiféle elkötelezettsége egyetlen politikai, parlamenti párt felé sem, a koalíció gyakorlatilag megszűnt, ezért a parlamenti választásokig semmiféle olyan szövetségre nem készülünk, amely a mozgásterünket leszűkítené" - jelentette ki Kolozsváron Kelemen. Hozzátette, az RMDSZ továbbra is az önálló, erdélyi magyar politizálás útját követi, és a politikai döntések meghozatalakor a magyar közösség érdekeit tartja szem előtt.

Kelemen Hunor elmondta: a területi szervezetek elnökeivel közös álláspontot alakítottak ki arról, hogy az Ungureanu-kormányt megbuktató bizalmatlansági indítvány után ellenzékbe került a szövetség, és az ellenzéki politizálás minden eszközét fel kívánja használni az erdélyi magyar közösség érdekei védelmében.

Az RMDSZ elnöke hozzátette, a szövetség elveket követett akkor is, amikor partnereivel a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) ügyében kormányhatározatot fogadott el, és kitartott a koalíciós partnerek mellett, akik nehéz helyzetben vállalták a MOGYE keretében magyar-angol kart létrehozó kormányhatározat elfogadását. "Csak értetlenséggel tudjuk figyelni azokat az erdélyi magyar pártokat, akik ezt az álláspontot bírálják, és örvendenek, hogy a szocialisták megbuktattak egy néppárti kormányt a MOGYE miatt" - hangsúlyozta az RMDSZ elnöke.

Kelemen Hunor elismételte, az RMDSZ támogatja az előrehozott parlamenti választások megtartását. Hozzátette, az elhúzódó politikai válság nem válna az ország, az állampolgárok hasznára.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

2012-04-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite