2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
ItthonKémiai kasztrálásnak vetné alá a nemi erőszakot elkövetőket a Jobbik

Kémiai kasztrálásnak vetné alá a nemi erőszakot elkövetőket a Jobbik


A Jobbik nemi vágyukat csökkentő gyógyszeres kezelésnek vetné alá az erőszakos szexuális közösülések elkövetőit, az erről szóló javaslatukat heteken belül benyújtják a parlamentnek - közölte Németh Zsolt (Jobbik) országgyűlési képviselő pécsi sajtótájékoztatóján.

Jobbik Logo


Németh Zsolt lépésüket azzal magyarázta, hogy vélekedésük szerint a jelenlegi jogszabályok és büntetések nem bírnak visszatartó erővel, a szexuális bűncselekmények elkövetői pedig sok esetben visszaeső jelleggel követnek el erőszakot. Példaként utalt rá: Páva Zsolt pécsi polgármester lányának feltételezett támadója korábban már kétszer követett el nemi erőszakot, de újra megpróbálta.


A kémiai kasztrálás, azaz a nemi vágy gyógyszeres úton való csökkentése Németországban, Lengyelországban, Svájcban, Nagy-Britanniában, az Egyesült Államokban és Dél-Koreában bevett gyakorlat és működik - mondta Németh Zsolt.


A képviselő vélekedése szerint a kémiai kasztrálást akkor kellene elrendelni, ha az elkövetőt nemi erőszak miatt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélik, és tartani kell attól, hogy az elkövető - szexuális vágyának csökkentése nélkül - újra hasonló cselekményt fog elkövetni.


A sajtótájékoztatón Fogarasi Gábor, a párt pécsi önkormányzati képviselője is jelen volt, aki arról tájékoztatta a sajtót, hogy a Jobbik pécsi közgyűlési képviselői csatlakoznak a Páva Zsolt pécsi polgármester által csütörtökön életre hívott közbiztonsági bizottsághoz.


A polgármesteri kabinetiroda csütörtökön, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az eseti bizottság feladata lesz, hogy összegyűjtse a pécsi közbiztonság növelésére vonatkozó egyes javaslatokat, majd azok alapján - és a rendőrséggel közösen - programot állítson össze.


Hétfőn az MSZP pécsi frakcióvezetője, Tóth Bertalan jelentette be, hogy a város közbiztonságának javítása érdekében intézkedéseket, a pártfogói szolgálat szigorítása érdekében pedig törvénymódosítást kezdeményez pártjuk.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-04-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite