2019. augusztus 21., szerda - Sámuel
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKÉPEK! Két gázpalack is felrobbant egy családi házban Vizsláson

KÉPEK! Két gázpalack is felrobbant egy családi házban Vizsláson

Mint ahogyan azt korábban megírtuk tűz ütött ki egy Vizsláson található családi házban csütörtökön délután - a tűzben két propánbutángáz-palack és több festékesdoboz felrobbant, további hét palackot a tűzoltók mentettek ki az égő épületből.

robbanas_vizslas

robbanas_vizslas1


A salgótarjáni és bátonyterenyei hivatásos tűzoltók, valamint a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat kiérkezéséig az épületben egy propánbutángáz-palack robbant fel, majd az oltási munkálatok közben ezt egy újabb robbanás követte. A tűzoltók az égő épületből négy orvosi oxigénpalackot, valamint egy nitrogén, egy acetilén és egy ipari oxigénpalackot mentettek ki. A hőterhelésnek kitett acetilénpalackot a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság mesterlövészei lőtték ki.

robbanas_vizslas2

robbanas_vizslas3

robbanas_vizslas4


A tűzben a száz négyzetméter alapterületű családi ház tetőszerkezete és az épülettel összeépített negyven négyzetméteres kazánház teljesen leégett, a lakótér pedig mintegy tizenöt négyzetméteren károsodott. A tűz keletkezésekor egy személy tartózkodott az épületben, akit a szomszédok még a tűzoltók kiérkezését megelőzően kimentettek az ablakon át. Az egységek végezetül öt vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat, majd elvégezték az utómunkálatokat. A tűz keletkezésének körülményeit tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

robbanas_vizslas5

robbanas_vizslas6

robbanas_vizslas7


Forrás: NMKI
Fotók: NMKI

 

2017-04-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite