2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKépek - Nyolcemeletesben csaptak fel a lángok Salgótarjánban

Képek - Nyolcemeletesben csaptak fel a lángok Salgótarjánban

Szinte teljesen kiégett egy Salgótarján, Pécskő úti nyolcemeletes ház negyedik emeleti lakása csütörtökre virradó éjjel - a tűzben senki nem sérült meg.

pecskoutcaituz7

pecskoutcaituz


A tűzesethez úgynevezett II. kiemelt riasztási fokozatnak megfelelően, nagy erőkkel vonultak a tűzoltók, így Salgótarjánból két gépjárműfecskendő és a magasból mentő, Bátonyterenyéről, Szécsényből és Pétervásáráról pedig további gépjárműfecskendők érkeztek.

pecskoutcaituz1

pecskoutcaituz2


A tűzoltók több vízsugárral oltották el a lángokat, azonban a tűz miatt az egész lépcsőház és a felsőbb emeleti lakások is füsttel telítődtek, ezért a tűzoltók a lépcsőházban tartózkodó harminckét főt a Palóc Mentőcsoportban tevékenykedő Karancs Speciális Mentőszolgálat és a KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. Salgótarjáni Területi Igazgatósága által biztosított melegedőbuszokra kísérték.

pecskoutcaituz3

pecskoutcaituz4


A kiégett lakás lakhatatlanná vált, emellett az egész lépcsőházban lezárták a hibák kijavításáig közműveket, ezért ezek visszaállításáig senki nem térhet vissza otthonába. Húszan ideiglenesen rokonokhoz költöztek, tizenkét lakó elhelyezéséről pedig a közbiztonsági referens gondoskodott. Csütörtökön délre az áramszolgáltatás és a fűtés helyreállt az épületben, víz azonban egyelőre még továbbra sincs - amint ezt a hibát is kijavítják, a lakók visszatérhetnek otthonukba. A tűz keletkezésének körülményeit tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

pecskoutcaituz5

pecskoutcaituz6

pecskoutcaituz8

pecskoutcaituz9

pecskoutcaituz10

pecskoutcaituz11

pecskoutcaituz12

 

Forrás: NMKI/NÓGRÁD24
Képek: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2016-11-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite