2019. augusztus 26., hétfő - Izsó
Keresés a tartalomban
SportKerékpár: Buruczki Szilárd 4. lett a balassagyarmati futamon

Kerékpár: Buruczki Szilárd 4. lett a balassagyarmati futamon


SuperCrossMintegy száz versenyző, köztük 15 szlovákiai mérte össze erejét Balassagyarmaton, a SuperCross Sorozat negyedik futamán. A hölgyek között Benkó Barbara állhatott a dobogó tetejére, míg a férfiaknál, papírforma szerint Barenyi Milan iskolázta a két ország versenyzőiből álló elitmezőnyt, amelyben legjobb magyarként Buruczki Szilárd negyedikként zárt.


A hét közepén még a verseny elhalasztása is felvetődött, majd olvadás, fagyás, ónos eső alakította a körülményeket, amelyeket a szervezők egy teljes napon keresztül próbáltak minél inkább „emberibbé" varázsolni.
A felnőtt hölgyeknél Benkó Barbara (Focus M.I.G. Team) már az elején ellépett üldözőitől és lényegében szemre igen higgadtnak tűnő, kiegyensúlyozott körözésbe kezdett, melyet a verseny végéig nem is veszélyeztetett senki. Dósa Eszter próbált volna a leginkább nyomába eredni, amikor fél távnál egy ritmusváltás után meglépett a Zuzana Vojtasova, Módos Gabriella párostól. Az ötlet jónak bizonyult, így biztosan szerezte meg a második helyet, míg a dobogó legalsó fokára végül a szlovák versenyző állhatott fel.


„Nem készülök egyáltalán, standard hétközi edzések után a hétvégén kihasználom ezeket a lehetőségeket, ilyen időben nem szívesen mennék ki magamtól, de így van miért megindulni. A pálya tetszett, nem volt sok akadály és tényleg látszott a rengeteg munka, ami benne volt, hogy lehessen haladni rajta." - nyilatkozta Benkó Barbara.


A férfiaknál az elit és hobbi férfi felnőtt, valamint master 1-es mezőnyben 51-en álltak a startvonal mögött, közülük ugyanide visszaérkezve az első kör végén hatan már ki is magaslottak a mezőnyből. A vonatban az egyetlen magyar versenyző Buruczki Szilárd volt, utazótársai Barenyi Milan (világranglista 119.), Martin Haring (143.), Glajza Robert (190.), Batora Lukas és Stefan Gajdosik voltak. Barenyi magabiztosan szerezte meg a győzelmet, a dobogós helyekért Glajza, Haring és Buruczki küzdött, az utolsó két körben megindult a taktikázás, majd kis időkülönbségekkel a fenti sorrendben értek célba.

 

Forrás: MTI/Nógrád24.hu
Fotó: Takács Tamás

2010-12-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite