2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKerékpáros gázolás - Súlyos sérülést szenvedett egy kerékpáros Kazáron

Kerékpáros gázolás - Súlyos sérülést szenvedett egy kerékpáros Kazáron


Az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel és két anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a megye rendőrei - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

kerekparosgazolaskazar

Fotó: police.hu


Egy férfi haladt személygépkocsijával 2018. március 12-én 11 óra 10 perckor Kazáron, a Rákóczi úton, amikor a Bányász út kereszteződéséhez érve az - elsőbbség adás kötelező tábla utasítása ellenére - nem biztosított elsőbbséget a neki balról, a Bányász útról érkező és a templom felé továbbhaladni szándékozó kerékpárosnak, így a kerékpáros a személygépkocsi bal első sárvédőjének ütközött, majd elesett. A baleset következtében a kerékpárral közlekedő nő súlyos sérülést szenvedett.


Egy menetrend szerinti autóbusszal közlekedett annak vezetője 23 óra 15 perc körül Salgótarján felől Nagykeresztúr irányába, amikor bal oldalról egy szarvas ugrott ki az úttestre, de a sofőr a hirtelen fékezés ellenére sem tudta elkerülni a vadon élő állat elütését. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, a vad a helyszínről elfutott.


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek körülményeit vizsgálja. A megye közútjain a rendőrök további egy anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek.


A szabályok betartásával a legtöbb baleset megelőzhető! Kérjük, hogy a járművezetők megfelelő körültekintéssel vezessenek a gyalogosok és kerékpárosok által használt útszakaszokon, hiszen ők a közlekedés legsérülékenyebb résztvevői.


Felhívjuk a figyelmet, hogy számolni kell - különösen azokon az útszakaszokon, melyeket „Vadállatok" veszélyt jelző táblával jelölnek meg - a vadállatok megjelenésével. Készüljenek fel előre a vadon élő állatok által okozott veszélyhelyzetekre, s tegyenek meg mindent a balesetek megelőzéséért!


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmentes közlekedést kíván!

 

Forrás: POLICE

 

 

2018-03-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite