2019. április 21., - Konrád
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKerékpárost ütöttek el Nógrád megyében

Kerékpárost ütöttek el Nógrád megyében


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel és egy anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

biciklistgazoltak0802

Fotó: police.hu


Egy 36 éves férfi közlekedett gépjárművével 2018. augusztus 1-én 5 óra 20 perckor Karancsalján, a Határ úton, amikor egy biciklis nő előzésébe kezdett. A kerékpáros ezzel egy időben az úttest jobb oldali széléről balra akart kanyarodni egy üzem udvarára, amikor az őt előző gépkocsival összeütközött. A baleset következtében a nő súlyos sérülést szenvedett.


Az elmúlt napon, a megye területén, további egy anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. A rendőrség a balesetek körülményeit vizsgálja.


A közúti közlekedési balesetek megelőzése fontos társadalmi érdek, ezért a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi közlekedési szabályok megtartására hívja fel a kerékpárosok figyelmét:

- Kerékpárral csak az vegyen részt a közúti forgalomban, aki biztonságos közlekedésre alkalmas állapotban van!
- Kerékpárral közlekedni csak az erre kijelölt helyen, ennek hiányában az útpadkán, az úttest jobb széléhez húzódva, egy sorban szabad!
- Az autóbusz forgalmi sávon kerékpározni csak akkor szabad, ha azt közúti jelzés engedi!
- Kerékpárosnak a kerékpárról le kell szállnia, és azt gyalogosan kell áttolni az úttesten!
- Kerékpárral éjszaka és korlátozott látási viszonyok között csak akkor szabad közlekedni, ha az megfelelően ki van világítva!
- Lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a kerékpárosnak fényvisszaverő mellényt kell viselnie!
- A gyalog- és kerékpárúton közlekedő kerékpáros a gyalogos forgalmat nem akadályozhatja és nem veszélyeztetheti!
- Fontos, hogy kerékpárral csak olyan úton közlekedjenek, ahol azt közúti jelzés nem tiltja, továbbá az életük, testi épségük nincs veszélyben!

 

Forrás: POLICE

2018-08-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite