2019. június 20., csütörtök - Rafael
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKereskedelmi centrum létesülhet a Pécskő üzletközpontban

Kereskedelmi centrum létesülhet a Pécskő üzletközpontban


Önkormányzati tulajdonban lévő üzlethelyiségek összevonásával nyílhat lehetőség egy nagy területű üzlet- vagy szolgáltatóközpont működésére Salgótarján belvárosában.

Salgótarján1

képünk illusztráció

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata mintegy 250 db nem lakáscélú ingatlan tulajdonjogával rendelkezik, amelyek jelentős része üzlethelyiség és bérbeadás útján kerül hasznosításra. Ezek közé tartozik a Pécskő üzletházban található volt fodrászat évek óta jelenleg üresen álló helyisége, mely egy helyrajzi számon van a mellette található cipőbolttal és gyógynövény szaküzlettel (összesen 322 m2). Ezen üzletek újbóli összevonásával, valamint a külön helyrajzi számon (3750/A/3 hrsz.) működő szomszédos óra-ékszer üzlettel (70 m2) történő egyesítésével létrehozható lenne a városközpontban egy nagy alapterületű (392 m2), korszerű kereskedelmi vagy szolgáltató tevékenység folytatására alkalmas üzlethelyiség.

A tervet jól érzékelhető tények alapozták meg. Ma az látszik, hogy a városi kereskedelmi és szolgáltatási befektetési tőke kimerülőben van, így szükséges nyitni külső, nagyobb tőkeerővel rendelkező befektetők irányába. Ez filozófiaváltást is jelent, mert a megcélzott üzleti befektetői kör nagyobb alapterületben és komolyabb infrastrukturális feltételrendszerben gondolkodik, ezért szükséges városközponti stratégiai pontokon terület összevonással 300-500 m2 területű bérbe adható ingatlanok kialakítása.

Az ezzel kapcsolatos célkitűzés a városlakók kereskedelemmel és szolgáltatásokkal kapcsolatos igényeinek kiszolgálása, a helyi vállalkozások részére lehetőség biztosítása tevékenységük folytatására, amely a munkahelyteremtésben és helyi adók megfizetésében hasznosul az önkormányzat számára. Nem mellékes természetesen az ingatlanok után szedett bérleti díjbevétel sem, amelynek mértéke, mint természetes indikátor mutatja a kereskedelem és szolgáltatás területén meglévő erőforrásokat és vállalkozási kedvet.

A városi közgyűlés felhatalmazta a Salgó Vagyon Kft.-t az ingatlan összevonásával kapcsolatos szakmai feladatok - társasházi alapító okirat módosítása, földhivatali eljárás, bérlőkkel történő egyeztetés lefolytatása - elvégzésére. A társaság minden érintett féllel, jelenlegi bérlővel felveszi a kapcsolatot és kölcsönös előnyökön nyugvó megállapodásokra törekszik, figyelemmel a bérleti szerződések tartalmára.

A Pécskő üzletközpontban - tekintettel a még hatályos bérleti szerződésekre - minden előírást, jogszerűséget értelemszerűen betartva, a szükséges villamossági és fűtési korszerűsítéseket elvégezve 2016. június 1-jétől van lehetőség az újonnan kialakított üzlethelyiség pályázat útján történő bérbe adására.

 

Forrás: Salgotarjan.hu/NOGRAD24

 

 

 

2015-10-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite