2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKésik az első Ipoly-híd átadása

Késik az első Ipoly-híd átadása


A Pösténypuszta és Pető közötti Ipoly-híd átadását június végére tervezték, de egy műszaki hiba miatt csak szeptember végére várható.

ipoly_hid001


Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kommunikációs vezetője az MTI kérdésére elmondta: a pösténypusztai Ipoly-híd építésénél 20 centiméteres geometriai eltérést vétett a híd pályalemezében a kivitelező Porr Építési Kft., ez pedig elfogadhatatlan a magyar műszaki előírások alapján.


A NIF véleménye szerint a munkát az eltérés korrigálásáig nem lehet folytatni - tette hozzá. Mint közölte: a NIF a beruházás mérnökével egyeztetve még májusban tett javaslatot a hiba kijavításának technológiai megoldására, ám azóta a vállalkozó nem végzett érdemben munkát a híd pályatestén. A kommunikációs vezető hozzátette: a műszaki hiányosságok, illetve a határidő be nem tartása miatt minden, szerződésben rögzített jogos követelést behajtanak majd a vállalkozóval szemben.


A Pösténypuszta-Pető közötti hidat a jelenlegi ütemezés szerint szeptember 30-án adják át a forgalomnak. Ezzel párhuzamosan épül a második, Ráróspusztát Ráróssal összekötő Ipoly-híd építése is. Utóbbi a NIF tájékoztatása szerint az ütemezés szerint halad, a létesítményt várhatóan szeptemberben helyezik forgalomba.


A két Ipoly-híd megépítésére 7 millió eurót nyert uniós forrásból a pályázó szlovák-magyar konzorcium. Ez a pénz a beruházási költség 85 százalékát fedezi, a fennmaradó részt Magyarország és Szlovákia közösen finanszírozza.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24
Fotó: Komka Péter - MTI

 

 

2011-07-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite