2019. március 22., péntek - Benedek
Keresés a tartalomban
ItthonKésnek a vonatok több vonalon a hideg miatt

Késnek a vonatok több vonalon a hideg miatt


Hosszabb menetidővel közlekednek több vonalon a vonatok műszaki hibák és a hideg miatt; a váltók több helyen lefagytak, volt ahol a szerelvények áramszedője jegesedett el - tájékoztatta Both Ferenc, a Mávinform sajtóügyeletese hétfőn reggel az MTI-t.

Máv


Both Ferenc közleménye szerint az ország vasútvonalain a hétfői napra előírt menetrend szerint elindultak a szerelvények. A Budapest-Székesfehérvár vasútvonalon Érd-alsó és Tárnok között elromlott az egyik tehervonat mozdonya, emiatt a Nagykanizsára közlekedő személyvonat 60 perc késéssel közlekedik. A Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon több szerelvény áramszedője eljegesedett. A szerelvényfordulók miatt a vonatok átlag 20-25 perc késére kell számítani a reggeli órákban.


A Budapest-Lajosmizse vonalon meghibásodott az egyik szerelvény, az erre közlekedő vonatok utasai 15-20 perc késéssel számolhatnak. A hideg több állomáson okoz gondot, mert a váltók lefagynak. A Budapest-Kunszentmikló-Tass, a Budapest-Cegléd-Szolnok, a Budapest-Székesfehérvár és a Budapest-Pusztaszabolcs vonalakon 10-15 perc késések előfordulhatnak. A határállomások tájékoztatója szerint, a Corona nemzetközi gyorsvonat 10, az Ister EuroNight 15, a Tisza nemzetközi gyorsvonat 60 perc késéssel érkezett Magyarország területére.


A Budapest-Hatvan-Miskolc és a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalak közös szakaszán Kőbánya-felső állomáson az egyik tehervonat áramszedője eltörött, és megsértette a felső vezetéket. Az erre közlekedő vonatok utasai 15-20 perces késésre számíthatnak. A Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon több helyen sebességkorlátozást vezettek, emiatt átlagosan 10 perc késés várható. A Budapest-Vác-Szob vonalon módosított menetrend szerint közlekednek a szerelvények, mert Vác és Verőce között felújítási munkát végeznek.


A sajtóügyeletes közölte azt is, hogy a Budapest-Moszkva-Budapest vonalon közlekedő Tisza nemzetközi gyorsvonat az orosz szakaszon pályafelújítási munkák miatt március 22-ig módosított menetrend szerint közlekedik.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-02-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite