2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
ItthonKész: a veszprémiek megtették, amit az ország megkövetelt

Kész: a veszprémiek megtették, amit az ország megkövetelt


A veszprémiek megtették, amit az ország megkövetelt, megszűnt a Fidesz-KDNP kétharmados kormányzása a parlamentben - jelentette ki az időközi országgyűlési képviselő-választás győztese, Kész Zoltán (független) vasárnapi sajtótájékoztatóján.

kesz_zoltan0223

MTI Fotó: Nagy Lajos


A választáson a több baloldali párt és civil szervezet által támogatott jelölt úgy fogalmazott, hogy Veszprém eddig a királynék városaként volt ismert, mostantól "a józan ész városa". Azt mondta: a veszprémiek sárga lapot adtak a kormánynak, megüzenték, hogy nem fogadják el "az ország kirablását, a felelősségre vonás nélküli állami bűnözést, sok millió ember elszegényítését".


"Érzem a felelősséget, a hatalom igazi kritikusa leszek" - jelentette ki Kész Zoltán a sajtótájékoztatón. A választás győztese hangsúlyozta: "megvan az erőnk ahhoz, hogy megváltoztassuk az országot", hozzátéve, a veszprémi választók megmutatták Magyarországnak, hogy nem kell félni. Erős gazdaság teremthet erős nemzetet, ehhez pedig demokrácia és szabadság kell - mondta.


Úgy fogalmazott: Veszprém bátor város és - utalva arra, hogy április 12-én újabb időközi országgyűlési képviselő-választás tartanak -, hozzátette, most átadják a stafétabotot Tapolca, Ajka és Sümeg szavazóinak. Elmondta azt is, hogy telefonon gratulált neki Navracsics Tibor uniós biztos - a körzet előző képviselője - és Némedi Lajos, a választásokon induló Fidesz-KDNP-s jelölt, és arról egyeztettek: közösen fognak tenni azért, hogy a veszprémi választási körzethez tartozó 25 település prosperáljon a jövőben.


Tóbiás József, az MSZP elnöke a választási eredményt értékelve az ugyancsak a veszprémi Betekints Hotelben tartott tájékoztatóján kijelentette: új társadalmi együttműködés példája volt a voksolás. Az MSZP elnöke azt mondta, a választáson bebizonyosodott, hogy az MSZP kész és képes együttműködni a helyi civil társadalommal. Hangsúlyozta, hogy ez a győzelem az MSZP támogatása nélkül nem lett volna lehetséges.


Hozzátette: "a magukba zárkózó pártok" vereségre vannak ítélve, így járt a Fidesz ezen a választáson. A változtatás az MSZP támogatásával lesz lehetséges 2018-ban is - jegyezte meg. Veszprém megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében azért tartottak időközi választást, mert Navracsics Tibort, a választókerület korábbi fideszes országgyűlési képviselőjét uniós biztossá nevezték ki, ezért lemondott országgyűlési mandátumáról.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2015-02-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite