2019. július 22., hétfő - Magdolna
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKét baleset történt Nógrád megyében

Két baleset történt Nógrád megyében


Az elmúlt 24 órában a rendőrök a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén két anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek.

gazolasegy11

Salgótarján belterületén, a Budapesti úton közlekedett személygépkocsijával egy 62 éves férfi, amikor tolatás közben nekiütközött a mögötte várakozó gépkocsinak, majd adatai hátrahagyása nélkül távozott. A baleset következtében személyi sérülés nem történt.

Az elmúlt 24 órában Nógrád megyében további egy anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a közúti közlekedés szabályairól szóló rendelet, közismert nevén KRESZ előírja, hogy ha a baleset halált, vagy személyi sérülést okozott, a balesetről a rendőrhatóságot (a legközelebbi rendőrt) haladéktalanul értesíteni kell és a lehetőségekhez képest gondoskodni kell a nyomok megőrzéséről. A helyszínt csak az intézkedő rendőr engedélyével szabad elhagyni.

Ha személyi sérülés nem történt, de valamelyik érdekelt a baleset miatt rendőri intézkedést kér és értesítette a rendőrséget, a balesettel érintett járművek vezetőinek a rendőri intézkedést meg kell várniuk. Ha nincs személyi sérülés és nem kérnek rendőri intézkedést, kötelesek egymás számára a személyazonosságukat igazolni és megnevezni azt a biztosítót, amellyel a járműre felelősségbiztosítást kötöttek.

Személyi sérülés esetén, illetve akkor, ha egy jármű kigyulladt, a balesettel nem érintett járművek vezetői is kötelesek a tőlük elvárható segítséget nyújtani.

Forrás: 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól 58. §.

Kérjük, hogy vezessenek óvatosan és körültekintően! Tartsanak kellő követési távolságot, haladási sebességüket az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg!

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmentes közlekedést kíván!


Forrás: Police.hu


2017-11-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite