2019. április 23., kedd - Béla
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKét baleset is történt Nógrád megyében

Két baleset is történt Nógrád megyében


Az elmúlt napon két anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a Nógrád megyei rendőrök - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

0109balesetnograd


Egy 64 éves férfi közlekedett személygépkocsival 2019. január 8-án 12 óra 55 perckor a 22-es számú főút Ipolyszög és Érsekvadkert közötti szakaszán, amikor a havas úton gépjárművével megcsúszott, az út menti füves-fás területre hajtott és felborult. A balesetben nem sérült meg senki.


Az elmúlt 24 órában a megye területén a rendőrök további egy anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek.


Felhívjuk a gépjárművezetők figyelmét, hogy a csúszós, jeges utakon fokozott figyelemmel és körültekintéssel kell vezetni!


A téli időszakban a közúti balesetek egyik jellemző oka, hogy a járművezetők nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vesznek részt a forgalomban, vagy a járművet nem készítik fel a téli közlekedésre.


A biztonságos közlekedés érdekében a havas, csúszós utakon időnként jelentősen csökkenteni kell a sebességet. Téli gumiabroncs nélkül ne is próbálkozzunk autózni, bármennyire is magabiztosak vagyunk. A jó járművezetői képességek nem pótolhatják azt az előnyt, amelyet a téli utakra tervezett abroncsok nyújtanak. Télen különösen fontos a megfelelő keréknyomás. Tévhit, hogy a kisebb levegőnyomású kerekek jobban tapadnak, ezáltal biztonságosabbak. A nem megfelelő keréknyomás már önmagában is életveszélyes. Fontos, hogy az elöregedett téli gumik sem alkalmasak közlekedésre. Nem csak a barázdák megfelelő mélysége lényeges, hanem az anyag megfelelő állapota is.


Csúszós pályán a fék használata kiszámíthatatlan hatást válthat ki. A hirtelen fékezéskor sokszor előfordul, hogy irányíthatatlanná válik a gépkocsi mozgása, így jelentősen nő a balesetek kockázata. Havas, hókásás úton az előzést különösen meg kell fontolni. Amennyiben a feltételei adottak, még a manőver megkezdése előtt kapcsoljuk be az ablaktörlőt, mert a megelőzendő jármű mellett elhaladáskor - különösen tehergépkocsik esetében - nagy mennyiségű latyakos sár kerülhet a szélvédőnkre, lehetetlenné téve az előre látást.


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy a megváltozott időjárási viszonyoknak megfelelően, fokozott figyelemmel és körültekintően közlekedjenek, különösen figyeljenek a gyalogosokra, kerékpárosokra! Amennyiben a közlekedés biztonságát veszélyeztető körülményt észlelnek, esetleg balesetet szenvednek vagy balesetet látnak, kérjenek segítséget a 112-es díjmentesen hívható egységes segélyhívó számon.


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmentes közlekedést kíván!

 

Forrás: POLICE

2019-01-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite