2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKét Bátonyterenyén élő roma fiatalt támogat idén a megyei rendőrség

Roma fiatalokat támogat a rendőrség


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság 2012-ben is - a korábbi évekhez hasonlóan - pályázatot hirdetett meg roma származású középiskolás diákok számára annak érdekében, hogy tanulmányaik eredményes befejezésében segítse és a rendőri pálya választására ösztönözze őket.

romafiuk

A pályázók közül idén a salgótarjáni Stromfeld Aurél Gépipari, Építőipari és Informatikai Szakközépiskola Bátonyterenyén élő 15 éves tanulói, Sárközi Zsolt és Seres Richárd élhetnek ezzel a lehetőséggel.

A fiúk célja, hogy sikeres érettségi vizsgát tegyenek és a rendőri pályához szükséges iskola elvégzését követően rendőrként dolgozhassanak.

Némedi Gábor r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, mb. megyei főkapitány Sárközi Zsolttal és Seres Richárddal 2012. szeptember 11-én írta alá azt a támogatási szerződést a főkapitányságon, mely szerint a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vállalja, hogy a tanulók középiskolai oktatási intézményben folytatott tanulmányai hátralévő idejére különféle juttatásokat nyújt számukra.A szerződés szerint a támogatásokat akkor kapják meg a tanulók, ha az abban vállalt kötelezettségeket teljesítik. Ennek alapján eleget kell tenniük vizsgakötelezettségeiknek, sikeresen be kell fejezniük középiskolai tanulmányaikat, jelentkezniük és felvételezniük kell vagy rendészeti szakközépiskolába, vagy a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre. Sikeresen megszerzett szakmai végzettség esetén meghatározott ideig a támogató megyei főkapitányság állományában kell dolgozniuk.

A támogatás lehetőséget nyújt a fiataloknak arra, hogy szakmai képesítést szerezzenek, valamint biztos munkahellyel rendelkezzenek, azonban több olyan előírást is tartalmaz, melyeket maradéktalanul be kell tartaniuk.

A szerződéskötés lehetőségével a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a jövő évben is élni kíván, hogy az arra érdemes roma származású fiatalok rendőrré válhassanak.


Forrás: Police.hu/HÍR PORT24

 

 

 

2012-09-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite