2019. március 18., hétfő - Sándor
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKét esetben kellett rendőri segítség az extrém hideg miatt Nógrád megyében

Két esetben kellett rendőri segítség az extrém hideg miatt Nógrád megyében


Továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a fedél nélkül, szabadban, vagy egyedül élőkre a Nógrád megyei rendőrök - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

extremhidegnograd

Fotó: police.hu


A Pásztói Rendőrkapitányság járőrei 2017. január 9-én 12 óra 50 perckor Pásztó belterületén nyújtottak segítséget egy erősen átfázott, földön fekvő, 52 éves férfinak, aki a rendőröknek elmondta, hogy otthonában egyedül él, lakóhelye fűtetlen. Az erősen átfázott férfit az egyenruhások biztonsági intézkedés keretében a helyi átmeneti melegedőbe szállították.


A rendőrség 112-es segélykérő telefonszámán kért segítséget 2017. január 9-én röviddel 16 óra után egy 56 éves nő, aki elmondta, hogy fedél nélkül él a városközpont közelében, de már nagyon fázik. A helyszínre érkező járőrök meleg teát, takarót és - lakossági felajánlásból tollpaplant - vittek az átfázott nőnek. A rendőrökkel kiérkező mentőszolgálat szakemberei megvizsgálták a nőt, aki további orvosi ellátást nem kért, és hajléktalanszállóra, vagy a melegedőbe sem kívánt bemenni.


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei a polgárőrökkel közösen rendszeresen, és visszatérően ellenőrzik a fedél nélkül, szabadban élők ismert tartózkodási helyeit. A rendőrök meleg teát, takarót biztosítanak a rászorulóknak, és szükség esetén segítenek a melegedőhelyre szállításban.


Forrás: POLICE/NÓGRÁD24

 

2017-01-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite