2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKétezer embernek kell elhagynia otthonát Nógrád megyében

Kétezer embernek kell elhagynia otthonát Nógrád megyében


Összeült a Kormányzati Koordinációs Bizottság, a miniszterek, a vízügyi szakállamtitkár és az Országos Műszaki Irányító Törzs helyettes vezetője a kritikus állapotok enyhítéséről tanácskozik. A megyei védelmi bizottság tájékoztatása szerint mintegy kétezer embert telepítenek ki az esőzés miatti áradás nyomán a Nógrád megyei Pásztón és Hasznoson.


Az átmeneti kiköltöztetés a Kövicses patakhoz közeli utcákban vált szükségessé.


A hasznosi víztározó térségében lehullott nagy mennyiségű csapadék miatt kellett elrendelni a rendkívüli intézkedéseket. A szakértők szerint közvetlenül nem fenyeget a víztározó gátjának szakadása, de a Mátrából lezúduló, kiszámíthatatlan vízmennyiség miatt szükségessé vált a Pásztón és Hasznoson a Kövicses patakhoz csatlakozó utcákban élők átmeneti kitelepítése.


A kilakoltatott családok elhelyezését, ellátását a védelmi bizottságok biztosítják, az érintett területek őrzéséről és a lakosság tájékoztatásáról a megyei rendőr-főkapitányság, egészségügyi ellátásukról pedig az ÁNTSZ gondoskodik.


Összeült a Kormányzati Koordinációs Bizottság

Összeült kedden késő este, a Kormányzati Koordinációs Bizottság a Belügyminisztérium épületében. A tanácskozáson mások mellett jelen van Pintér Sándor belügyminiszter, Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, Hende Csaba honvédelmi miniszter, Réthelyi Miklós, a Nemzeti Erőforrások Minisztériumának vezetője, az Országos Műszaki Irányító Törzs helyettes vezetője és Kóthay László vízügyi szakállamtitkár. Az ülés témája vélhetően az árvízi helyzet, a pásztói kitelepítés.

 

Forrás: Nógrád24.hu

2010-06-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite