2019. április 19., péntek - Emma
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKétszáz rászoruló család kap tűzifát Bátonyterenyén

Kétszáz rászoruló család kap tűzifát Bátonyterenyén

 

Mintegy háromszáz köbméter tűzifát oszt szét a helyi önkormányzat a leginkább rászoruló családok között a téli időszakban. Ennek becsült értéke közel hatmillió forint, kétszáz családon segítenek- tudtuk meg Bátonyterenye alpolgármesterétől.

tuzifa0130

Fotó: Szebeni Ádám


Letovai Zoltán kifejtette: a tüzelő kiszállítását év elején kezdték meg, és azt folyamatosan juttatják el a rászorulóknak. Mint említette az összesen háromszáz köbméter fából százötven köbméter fenyő a város tulajdona, másik százötvenet-, keményebb fát- pedig vásároltak, és keverten szállítják ki azokat. Mindenkinek egy kocsival. Az alpolgármester kitért arra is: 274 igénylés érkezett be korábban az önkormányzathoz, ebből 200-on tudnak segíteni ily módon.


- Rászorultsági szint alapján döntöttünk, amikor megítéltük a tüzelőt. Most azok kapnak akik, esetleg több gyermeket nevelnek, mozgássérültek, idősek, vagy esetleg nagyon rossz anyagi helyzetben vannak, és nem tudják megvenni a fát. Most rajtuk segítünk, bízom benne, hogy a későbbiekben a többi igénylőt is támogatni tudjuk majd- hangsúlyozta Letovai Zoltán, aki hozzátette azt is: az önkormányzat mellett a helyi Viessmann cég felajánlott „alágyújtóst" (ez fagyapot, ami át van itatva gyantával - természetes anyagból készül-, tíz percig ég, és más gyújtósra nincs szükség, hiszen begyújtja a fát) mindenkinek, aki támogatásban részesül. Ez egy családnak száz begyújtáshoz elegendő, míg a kivitt fa körülbelül egy hónapig elég.


-Nagyon kevés a jövedelmünk így nagyon nagy segítség ez most számunkra. Három gyermeket nevelünk, nekem pedig mindkét kezem amputálva van, szóval ez tényleg óriási segítség, melyet itt szeretnénk megköszönni a helyi önkormányzatnak- mondta televíziónknak Berki Norbert, helyi lakó.


Forrás: BÁTONYTERENYE/NÓGRÁD24

 

2015-01-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite