2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
ItthonKét kórház átszervezése ellen demonstrál a Jobbik

Két kórház átszervezése ellen demonstrál a Jobbik


Kórházmentő demonstrációt tart a mátészalkai és fehérgyarmati gyógyintézmények ésszerűtlen átszervezése ellen a Jobbik csütörtökön - közölte Apáti István, a párt térségi országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón hétfőn Nyíregyházán.

Jobbik Logo

Az ellenzéki politikus azt mondta: az átszervezésnek nevezett ágyszámleépítéseknek a fehérgyarmati gyógyintézményben a sebészeti és traumatológiai osztály lesz a vesztese, Mátészalkán pedig a szülészet, a nőgyógyászat és a gyermekosztály. "Ha ez emberek ezt szó nélkül tűrik, akkor kórház nélkül fogunk maradni a két városban, ami lehet, hogy nem holnap vagy két év múlva, de belátható időn belül bekövetkezhet" - jelentette ki Apáti István.

Ennek megakadályozásáért, illetve a folyamat megállításáért tart "kórházmentő" demonstrációt a Jobbik Fehérgyarmaton, illetve Mátészalkán. A rendezvényeken felszólal Vona Gábor, a Jobbik elnöke is. Olyan 180 ezres ellátotti körzetben, ahol az országos átlagnál jóval magasabb az érrendszeri vagy agyi keringési rendellenességben szenvedő ember, ahol nem megfelelő az utak állapota és a közlekedési infrastruktúra, előre látható, mi lesz akkor, ha a felsorolt ellátásokat leépítik - hangsúlyozta az ellenzéki képviselő.

Szerinte egy-egy kórházra aránytalanul nagy teher nehezedik majd, ennyi beteget pedig nem fognak tudni ellátni az orvosok, valamint az egészségügyi szakszemélyzet sem. Apáti István hozzátette: a tüntetéseken folytatják a már elkezdett aláírás-gyűjtési akciót is, amelyet annak érdekében indítottak el, hogy a kormányzat állítsa vissza az ellátásnak legalább a 2011. december 31-én fennálló állapotát. Az aláírásgyűjtő ívet eddig több mint ötezren írták alá - mondta.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-08-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite