2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKétmilliárd forint értékben újítottak fel utakat Nógrád megyében

Kétmilliárd forint értékben újítottak fel utakat Nógrád megyében


Nógrád megye nyugati részén három mellékút újult meg összesen 2 milliárd 36 millió forintból az Új Széchényi Terv keretében - közölték a Magyar Közút Nonprofit Zrt. projektzáró rendezvényén, szerdán Nagyorosziban.

21-es főút


Ürmössy Ákos, a cég Nógrád megyei igazgatója elmondta: az Európai Unió és a magyar állam által nyújtott támogatásból összesen 19 kilométernyi szakaszon újítottak fel erősen leromlott állapotú mellékutakat Rétság-Galgaguta, Bánk-Nógrádkövesd, valamint Nagyoroszi-Dejtár között.


Mindhárom szakaszon elvégezték a burkolatok megerősítését és szélesítését, a kopórétegek cseréjét, a belterületeken felújították a vízelvezető árkokat és a buszöblöket, a külterületeken pedig rendbe hozták az átereszeket és az árokpadkákat - tette hozzá.


Balla Mihály (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője komoly sikernek nevezte a mintegy 10 ezer embert érintő fejlesztéseket. Hozzátette: fontos, hogy a beruházások folytatódjanak 2014-től, de lát lehetőséget további fejlesztésre még ebben az évben is. Hangsúlyozta: a szakmával együtt mindent elkövetnek, hogy lépésről lépésre felújítsák a Nógrád megyei úthálózatot.


Becsó Zsolt, a Nógrád Megyei Közgyűlés fideszes elnöke, megyei miniszteri útügyi biztos a rendezvényen úgy fogalmazott: a Regionális Operatív Program (ROP) keretén belül átlag feletti volt a megyei érdekérvényesítés, "de ez nem azt jelenti, hogy elégedettek lehetünk a Nógrád megyei közutak állapotával". Közölte, az elmúlt három évben meghaladta az egymilliárd forintot az útfejlesztésekre megkötött vállalkozási szerződések összege.


Elmondta azt is: a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) forrásából még ebben az évben mintegy 33 milliárd forint áll a Magyar Közút rendelkezésére az egy-, két- és három számjegyű utak burkolatfelújítására. A Nógrád megyei listát 3 milliárdos kerettel állítják össze.


Gutyán Gergely, a NORDA Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség vezetője kifejtette: nemcsak társadalmi, de gazdasági, turisztikai szempontból, a megye megítélése szempontjából is jelentőségük van az ilyen fejlesztéseknek, és jelezte, hogy a következő hét évben is fontos szerepe lesz az utak felújításának.


Annak kapcsán, hogy a kivitelezők már megkapták a juttatásukat, kiemelte: a közreműködő szervezet nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a korábbi példákkal ellentétben határidőn belül rendezzék a számlákat.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-08-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite