2019. március 27., szerda - Emánuel
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKétnapos fotómaratont tartanak a Karancs-Medves vidékén

Kétnapos fotómaratont tartanak a Karancs-Medves vidékén


Negyvennyolc órán keresztül alkothatnak a fotósok június elsején és másodikán Salgótarján közelében, a Karancs-Medves vidékén, a Novohrad-Nógrád Geopark központi területén; a hagyományos természetfotók készítésén felül extra lehetőségek állnak a fotósok rendelkezésére, erre az időre például egyidejűleg világítják ki a salgói és a somoskői várakat.

fenykepezogep

A Medvesi Fotós Maraton 48 órás folyamatos programja során a terepet jól ismerő vezetők mutatják be a táj legszebb részeit - tájékoztatta az MTI-t Kéri István, a főszervező Novohrad-Nógrád Geopark Nonprofit Kft. irodavezetője

Kifejezetten fotós szempontok alapján állították össze a programot: a maraton alatt ideiglenes világítást kap Salgó és Somoskő vára, ennek révén eddig nem látott fotókat lehet majd készíteni, lesznek fotóstúrák, bányalátogatás, kőfaragó-bemutató, kockakőfaragás, éjszakai rovarcsapda, megörökíthetik a kamerások Szilváskő hasadékait is.

A program helyi fotósok kezdeményezésére indult, fő szervezője a Novohrad-Nógrád Geopark Nonprofit Kft., társszervezői a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Nógrád megyei csoportja, valamint a Karancs-Medves Alapítvány. A rendezvény kiemelt támogatója az Ipoly Erdő Zrt., támogatója Salgótarján önkormányzata.

Kéri István elmondta: azért szervezik a programot, mert szeretik a tájat, és úgy gondolják, hogy minél több emberrel kellene megismertetni.

Várhatóan több ezer fotó készül majd a 48 óra alatt, és a szervezők azt kérik a fotósoktól, hogy osszák meg felvételeiket saját internetes oldalaikon, vagy a programhoz kapcsolódó oldalakon, így több százezer ember ismerkedhet meg a karancs-medvesi tájjal, a geoparkkal, egyben felhívják a figyelmet a táj- és természetvédelemre is.

A programhoz kapcsolódóan fotópályázatot is indítanak.

A júniusi maraton az idei Európai Geoparkok Hetének legjelentősebb eseménye lesz a világ első határon átnyúló, nógrádi és szlovákiai területen lévő geoparkjában - jelezte Kéri István.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2013-03-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite