2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
BulvárKétszázezer látogatóra számít a Sun City Balatonfüreden az idén

Kétszázezer látogatóra számít a Sun City Balatonfüreden az idén


Továbbfejlesztik Balatonfüreden a görög faluként ismertté vált, tavaly újranyitott szórakoztatócentrumot, amely Sun City néven üzemel tovább, és az idei szezonban már kétszázezer látogatóra számít - közölte Zámbó Attila, az S.D. Park Üzemeltető Kft. társtulajdonosa az MTI-vel.

balatonistrand

(illusztráció)

Emlékeztetett: a cég a központ üzemeltetését egy éve vette át, tavaly 110 ezren látogattak el a nyolchektáros területen fekvő szórakoztatóközpontba.

Az S.D. Park Üzemeltető Kft. tavalyi évi gazdálkodási adatairól nem adott információt, annyit közölt, hogy az idén 30-40 százalékos árbevétel-növekedést terveznek. Az idegenforgalmi komplexum fejlesztésére 2012-ben saját erőből 20 millió forintot fordítanak, amelyet további 48 millió forintos uniós pályázati forrással terveznek kiegészíteni. Ebből egyebek között egy szabadtéri színpadot építenek.

A balatonfüredi társaság a nyári szezonban több mint száz embernek ad majd munkát, beszállítóik között több helyi vállalkozás szerepel - mondta Zámbó Attila.

Elmondta: eddig Siófok volt a balatoni éjszakai élet középpontja, de egyre inkább áttevődik a súlypont a Balaton északi partjára, ahol igény és kereslet is mutatkozik a színvonalas szórakozásra. Tihany, illetve Balatonfüred évről-évre nagyobb közönséget vonz - mutatott rá.

Terveik szerint 2012-ben az éjjeli szórakozás mellett színvonalas nappali kulturális és sportrendezvényeknek adnak majd otthont Balatonfüreden, ahol 46 épületben 136 különálló ingatlan működik 83 tulajdonossal társasházi formában. A Sun Cityben hét bár, három diszkó, két étterem és egy 35 szobás "bulihotel" nyit ki május végén.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-05-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite