2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKétszáz fiatal vesz részt a Mátraverebély-Szentkútra tartó zarándoklaton

Kétszáz fiatal vesz részt a Mátraverebély-Szentkútra tartó zarándoklaton


Mintegy kétszáz fiatal kelt útra hétfőn az esztergomi ferences templomtól, hogy az idei zarándoklat résztvevőjeként augusztus 20-ig gyalogosan tegye meg a nagyjából 130 kilométeres távot Mátraverebély-Szentkútig - közölte a Ferences Sajtóközpont az MTI-vel.

Szentkút


A közlemény szerint Nagyboldogasszony napja alkalmából tizenhetedik alkalommal indultak útnak a vándorkolostornak is nevezett ifjúsági zarándoklat résztvevői. Útjuk a Börzsönyön és a Cserháton át vezet, Szob, Márianosztra, Kemence, Bernecebaráti, Nagyoroszi, Patak, Csesztve, Szügy, Őrhalom, Szécsény, Magyargéc, Nógrádmegyer és Márkháza érintésével.


Mint írták, "a zarándoklat idei fő témája a család évéhez kapcsolódik, de továbbra is szerepelnek a hagyományos témák, mint például a zarándoklat szerepe életünkben, a bűnbánat tartása és a szentgyónás fontossága, Szűz Mária helyes tisztelete, a papi és szerzetesi hivatás".


Kitértek arra is, hogy az útnak indulók egy négyszáz oldalas zarándokkönyvet is kaptak "néhány útbaigazító gondolattal". A résztvevők a kereszteknél, templomoknál megállnak és közösen imádkoznak, így a zarándoklat "nem gyalogtúra". A menet elején a kereszt halad, amit sosem szabad megelőzni, a végén pedig a "szent záróvonal" - tették hozzá.


"A zarándoklatot minden évben egyéni szándékainkon kívül papi és szerzetesi hivatásokért ajánljuk fel. A korábbi zarándoklatok résztvevői közül már húsznál is többen választották ezt a hivatást" - idézték Dobszay Benedek, az egyik ferences szervező szavait az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-08-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite