2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
ItthonKétszázmilliós adócsalást lepleztek le Szolnokon a pénzügyőrök

Kétszázmilliós adócsalást lepleztek le Szolnokon a pénzügyőrök

szamlakEgy szolnoki cég vezetői dolgozóik munkabére után nem fizettek be több mint 200 millió forint járulékot; az adócsalás miatt a gyanúsítottak akár nyolc év szabadságvesztést is kaphatnak - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője szombaton az MTI-vel.

 
Sipos Jenő közleménye szerint különösen nagy értékre elkövetett adócsalást, és munkáltatással összefüggésben elkövetett adócsalást tárt fel a VPOP Észak-alföldi Regionális Nyomozó Hivatala. A céget eredetileg csődbűncselekmény elkövetése miatt kezdték vizsgálni, mivel képviselője a felszámolási eljárás során nem számolt el a cég vagyonával. A cég ügyében elrendelt nyomozás kapcsán a pénzügyőr nyomozók azonban további bűncselekményeket is feltártak.
Az ügyvezető három éven keresztül valótlan áfa-bevallásokat adott be, illetve valós bevételeket hallgatott el, aminek következményeként 50 millió forintot meghaladó áfa-hiányt okozott az állami költségvetésnek.
A cégvezető ezen túlmenően több éven át alkalmazott munkaszerződés nélküli munkavállalókat, akiknek csak bért fizetett, ám azok után nem vallotta be és nem is fizette be a járulékokat. Az eddigi adatok szerint több mint 200 millió forint járulékot nem fizetett meg.
A vámnyomozók a jelenleg is tartó eljárás során két gyanúsítottat hallgattak ki.
Sipos Jenő közölte, amennyiben az ügy a bíróság elé kerül, a bűncselekmény elkövetőit akár 2-8 évig terjedő szabadságvesztésre büntethetik.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-08-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite