2019. április 21., - Konrád
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKét személyi sérüléssel járó baleset is történt Nógrád megyében

Két személyi sérüléssel járó baleset is történt Nógrád megyében


Az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

balesetnograd0406

Fotó: police.hu


Egy 43 éves férfi 2018, április 5-én 15 óra 10 perckor közlekedett az általa vezetett személygépkocsival a 2-es számú főúton Szendehely irányából Rétság irányába, amikor - az eddig rendelkezésre álló adatok alapján - észlelte, hogy egy a záróvonalon, szabálytalanul áthaladó ismeretlen személygépkocsi az előzésébe kezdett. A férfi, hogy egy szembe jövő másik jármű és az őt előző személygépkocsi ütközését elkerülje, fékezett melynek hatására a jármű megcsúszott és a menetiránya szerinti jobb oldali árokba sodródott, ahol fának ütközött. A baleset következtében a személygépkocsi egyik utasa könnyű sérülést szenvedett.


Szécsény irányából Őrhalom felé közlekedett a 22-es számú főúton egy férfi személygépkocsijával 19 óra 48 perckor, amikor elütött egy vele azonos irányba kerékpárral közlekedő férfit. A baleset következtében a 47 éves kerékpáros súlyos sérülést szenvedett.


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek körülményeit vizsgálja.


Felhívjuk a figyelmet, hogy tavasszal a közutak forgalma zsúfoltabbá válik. Ebben az időszakban emelkedik az átlaghőmérséklet és szeszélyessé válik az időjárás. Tavasszal esik a legtöbb eső, amihez gyakran szél is párosul. A csapadéktól vizes, csúszós útszakaszokon csökkenhet a járművek menetstabilitása, míg a látási viszonyokat az ilyen időszakban gyakran megjelenő pára-, illetve ködfoltok befolyásolhatják. Ebben az időszakban közlekedésünk során számítani kell arra, hogy az autó könnyebben megcsúszik, s tisztában kell lenni azzal, hogy a féktávolság is megnő. Főleg vidéki, mezőgazdasági tevékenységgel érintett területeken földutak és szilárd burkolatú utak kereszteződésében, építkezések környezetében jellemző lehet a sárfelhordás, amely szintén fokozott veszélyt jelent a közúton közlekedőkre.


Ebben az időszakban a gyalogosok és a kerékpárosok is - mint a közlekedés legvédtelenebb résztvevői - nagyobb kockázatnak vannak kitéve. Ilyenkor a járművezetőknek az átlagosnál is fokozottabb óvatossággal kell a kerékpárosokra és gyalogosokra figyelni!

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmentes közlekedést kíván!

 

Forrás: POLICE

2018-04-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite