2019. április 26., péntek - Ervin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKét szépkorút is köszöntöttek Bátonyterenyén

Két szépkorút is köszöntöttek Bátonyterenyén


Pintér Lászlóné-Gizike néni, és Búcsú Andrásné, -Matild néni, is február 10-én ünnepelte a 90. születésnapját a bátonyterenyei Ezüstfenyő Idősek Otthonában. A jeles alkalomból Rákos Szabolcs alpolgármester látogatta meg őket, aki virággal, és emléklappal kedveskedett nekik, míg az intézmény vezetésétől tortát kaptak a szépkorúak.

szepkorubt

Pintér Lászlóné /Pintér Gizella/ 1925.02.10-én született Nemtiben, három testvére volt(2 fiú testvér és egy húga), legidősebb fiú testvére elhunyt, másik két testvére él. Édesanyja háztartásbeli, édesapja bányász volt. Az elemi iskola 6 osztályát szülőfalujában végezte el, majd a mezőgazdaságban dolgozott. 16 évesen ment férjhez, házasságából egy fiú gyermek született, aki testvére emlékére az Emil nevet kapta. Férje 1993-ban elhunyt, azóta otthonában, Nemtiben egyedül élt. Egészségügyi állapotának gyengülése miatt 2013. április 2-án beköltözött az Ezüstfenyő Idősek Otthonába.

szepkorubt1

Búcsú Andrásné /Pirk Matild/ 1925.02.10-én született Etesen, öten voltak testvérek, nehéz családi körülmények között nevelkedett fel. Édesanyja háztartásbeli, édesapja bányánál dolgozott s a családjával nem ápolt jó kapcsolatot. Az elemi iskola 6 osztályát szülőfalujában végezte el, de a családja rossz anyagi helyzete miatt 10 évesen már dolgozott házvezetőként, s mellette tanult is. Salgótarjánban a városgazdálkodásnál a kertészeti részen tudott munkába állni, férjével is itt ismerkedett meg, házasságukból gyermek nem született. Egészségügyi állapotuk gyengülése miatt 2002. június 25-én beköltöztek az Ezüstfenyő Idősek Otthonába, Bátonyterenyére. Hosszú ideig ápolta férjét betegségében, halála óta pedig egyedül él az otthonban.

Fotók: Danyi András
Forrás: Batonyterenye.hu/ Nógrád24

 

 

2015-02-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite