2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKét tagiskolát és egy tagóvodát is bezárnak a nógrádi megyeszékhelyen

Két tagiskolát és egy tagóvodát is bezárnak a nógrádi megyeszékhelyen


Rákóczi demonstrációA szülői tiltakozások ellenére a nyáron bezárnak két tagiskolát és egy tagóvodát Salgótarjánban. Az önkormányzat a csökkenő gyermeklétszámmal és a forráshiányos költségvetésével indokolta csütörtöki döntését.


A szülői tiltakozások ellenére a nyáron bezárnak két tagiskolát és egy tagóvodát Salgótarjánban. Az önkormányzat a csökkenő gyermeklétszámmal és a forráshiányos költségvetésével indokolta csütörtöki döntését. Az érintettek néma tiltakozással, transzparensekkel demonstráltak a költségvetést tárgyaló csütörtöki ülésen.

Február elején az egyik tagiskolában a szülők utcai tiltakozó menetet szerveztek és több mint kétezer aláírással ellátott petíciót adtak át az önkormányzat vezetőinek. Az Összefogás a Salgótarjáni II. Rákóczi Ferenc Tagiskoláért néven szerveződött civil mozgalom képviselői szerint sokuknak veszélybe kerülhet az állása, ha a gyerekeket reggelente egy távolabbi intézménybe kell vinniük, s ugyanezzel érveltek a bezárások ellen az óvodai szülők is.

Székyné Sztrémi Melinda, Salgótarján polgármestere elmondta: költségvetésük felét az oktatási, az egészségügyi és az oktatási ágazat kiadásai teszi ki. A 2011-es évre kétmilliárdos hiánnyal készültek, ebből takarékossági intézkedésekkel 400 milliót tudtak lefaragni, így 1,6 milliárd forint hiánnyal fogadták el a költségvetésüket, amit egymilliárd forint éven belüli és 600 millió forint rövid távú hitellel finanszíroznak majd, ezeket a tervek szerint saját bevételeikből törlesztik.

 

Nógrád24.hu

 

2011-02-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite