2019. augusztus 21., szerda - Sámuel
Keresés a tartalomban
ItthonKét új, tárcaközi bizottság jön létre

Két új, tárcaközi bizottság jön létre


Két új, tárcaközi bizottság alakul: az egyik a társadalmi felzárkózási és cigányügyi, a másik pedig a nemzetpolitikai tárcaközi bizottság - közölte Nagy Anna a kormány szerdai ülése után tartott sajtótájékoztatóján, Budapesten.


A kormányszóvivő hozzátette, emellett "kiszélesítik" az európai koordinációs tárcaközi bizottságot. A társadalmi felzárkózási és cigányügyi tárcaközi bizottság feladatai közé tartozik a hosszú távú nemzeti stratégia megalkotása, valamint egy rövidtávú akcióterv kidolgozása - ismertette Nagy Anna. A nemzetpolitikai tárcaközi bizottság célja pedig, hogy a határon túl élő, illetve a világban szétszóródott magyarságot érintő kormányzati döntéseket összehangolja.
A kormány 2012-től kívánja működtetni az egységes, integrált nemzeti vagyonnyilvántartást. Az a cél, hogy egységes, látható, pontos, hiteles nyilvántartás jöjjön létre.
A kormány felkérte az érintett tárcákat - a vidékfejlesztésit, a nemzeti fejlesztésit, a honvédelmit, a belügyit, és a Nemzeti Erőforrás Minisztériumát -, valamint és a KSH-t, hogy augusztus 30-ig hozzanak létre munkacsoport, amely megvizsgálja a nyilvántartási rendszerek kompatibilitását, szükségszerinti integrálását az új rendszerbe.
A kabinet emellett felkérte Fellegi Tamás, nemzeti fejlesztési és Fazekas Sándor, vidékfejlesztési minisztert, hogy az "országleltár" elkészítéséhez szükséges forrásokat a 2011-es költségvetésbe tervezzék be, illetve, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. közreműködésével legkésőbb 2011. december 31-ig készítsék el az "országleltárt", azon belül pedig egy egységes és integrált állami vagyon-nyilvántartási rendszert.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

2010-08-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite